Skip to content
Politică

Ce a discutat Robert Negoiță la întâlnirea cu Ciolacu. Primarul anunță o posibilă fuziune cu PSD: Nu văd ce ar putea avea Firea împotriva mea

Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vorbit vineri despre întâlnirea pe care acest a avut-o zilele trecute cu cei din conducerea PSD. Astfel, edilul a susținut că a discutat despre revenirea în PSD și despre fuziune cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Vasile Dâncu. Negoiță a anunțat și o posibilă fuziune a partidului pe care l-a fondat, București 2020, cu PSD ca singura modalitate legală de întoarcere a sa în rândurile social-democraților fără să-și piardă mandatul de primar.

”Eu sunt membru al altui partid, dacă părăsesc partidul, pierd mandatul. Am stabilit pașii pe care-i avem de parcurs (…) E foarte posibilă (fuziunea dintre Partidul București 2020 și PSD – n. red.), discuția a fost în acest sens. Fuziunea nu poate avea loc înainte congresului PSD, e nevoie de un congres în acest sens.

Am avut o discuție cu președintele partidului, cu secretarul general și cu președintele Consiliului Național, dar și cu alți colegi. Putem gândi un proiect de reformare, ceva serios (…) Am avut o discuție foarte serioasă cu cei trei, în care am avut impresia că lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Negoiță la Digi24.

În ceea ce privește un eventual conflict cu Gabriela Firea, care s-ar opune revenirii acestuia în partid, primarul Sectorului 3 a spus că el nu își dorește un război cu nimeni și nici nu vizează funcții.

”Nu-mi doresc să intru în război cu nimeni, nu sunt conflictual. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord toți cu toți, fără să avem obiecții. Uneori se întâmplă să avem principii diferite. Mă rog, unii avem principii, alții nu.

Eu sunt cel care a adus-o pe Gabriela Firea în politică și în PSD. Eu am promovat-o pe Gabriela Firea Senator, doar ce intrase în partid. Eu am pus-o pe listă la Senat. Eu m-am dat la o parte pentru ca Gabriela Firea să fie președinte la PSD București. Nu văd ce ar putea avea Gabriela Firea împotriva mea. Dar cărările domnului sunt încurcate”, a precizat Robert Negoiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *