Ce a dus la prăbuşirea AUR în sondaje. Partidul lui Simion, măcinat de scandaluri şi zero soluții

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

Recentele sondaje CURS arată o prăbușire a partidului AUR în preferințele electoratului român. Cunoscută pentru cotările ridicate în trecut, formațiunea extremistă condusă de George Simion se confruntă acum cu o scădere semnificativă, având doar 14% în ultimul sondaj, în comparație cu peste 20% înregistrate anterior. Această scădere vine în urma unei perioade pline de scandaluri în Parlament, lipsa soluțiilor concrete și a unor acuzații grave.

În timpul acestei legislaturi, AUR a promis că va aduce reforme și va iniția proiecte de lege pentru beneficiul românilor. Cu toate acestea, partidul a reușit să livreze doar un climat de scandal și violență. Membrii săi au avut ieșiri agresive și chiar violente în Parlament, fără să vină cu alternative constructive la proiectele de legi criticate.

Mai mult decât atât, imaginea de partid antisistem a AUR-ului s-a spulberat, pe măsură ce a atras politicieni controversați care nu mai erau bineveniți în alte formațiuni politice.

Evenimente de partid cu 40 de paerticipanţi

Pe lângă aceste aspecte, recentele evenimente au contribuit și ele la scăderea susținerii pentru AUR. Sute de membri ai partidului au părăsit formațiunea, aducând acuzații grave la adresa conducerii lui George Simion. Chiar și la evenimentele organizate de partid, prezența a scăzut semnificativ. De exemplu, la un eveniment electoral în Constanța, unde erau așteptate 120 de persoane, au venit doar aproximativ 40.

La locale, doar 13%

Această scădere abruptă a popularității AUR-ului se reflectă și în sondajele de opinie recente. Potrivit sondajului CURS, 53% dintre respondenți intenționează să voteze alianța PSD-PNL la alegerile europarlamentare, în timp ce AUR se află la o distanță considerabilă, având doar 14%.

În ceea ce privește alegerile locale, PSD-ul este în frunte cu 35%, urmat de PNL cu 21%, iar AUR ocupă doar locul trei, cu 13%.

„Monștri care vor distruge România”

„Nu vreau să particip la construirea unor monștri politici. Nu vreau să am conștiința încărcată cu niște oameni care vor ajunge în funcții de conducere, oameni care sunt diabolici. Nu vreau să am conștiința încărcată cu monștri din ăștia care vor distruge România, la propriu”, a spus Dumitru Coarnă în urmă cu câteva luni când a părăsit AUR alături de toată filiala oraşului Călăraşi. El a lansat atunci acuzații grave la adresa conducerii partidului spunând că AUR „e o mare păcăleală, e o formă fără fond”, „partidul fără membri” și că „sunt foarte multe infracțiuni pe care omul ăsta (George Simion) le săvârșește și acest partid, dar nu prea sunt cercetate”.

De altfel, mai mulți politicieni au atras atenția că AUR e o formă fără fond, o entitate construită pe propagandă și minciuni.

În plus au existat de-a lungul timpului o serie de evenimente şi ieşiri violente ale conducerii partidului care au dus la prăbuşirea în sondaje.

De altfel, nici scandalurile de violenţă din interiorului partidului, în care au fost implicaţi membri marcanţi, şi chiar acuzaţii de viol nu au făcut nimic altceva decât să ducă la erodarea imaginii.

Aceste rezultate ale sondajului CURS reflectă o tendință clară de prăbușire pentru AUR, partidul care, în loc să ofere soluții și să aducă schimbări pozitive, a fost cuprins de scandaluri, violență și acuzații grave la adresa conducerii sale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: