Skip to content
Constanța Știri locale

Ce a făcut o femeie în timpul slujbei, la oficierea Sfintei Liturghii, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța (Video)

hotnews

Incident la oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, unde o femeie a făcut un gest neobișnuit. În timpul slujbei, femeia a început să se învârtă din senin în jurul Înaltpreasfințitului părinte Teodosie, chiar sub ochii credincioșilor, scrie ziarul local Ziua de Constanța.

Vineri a fost ținută Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, potrivit ziarului Ziua de Constanța. Slujba a început în jurul orei 8:30, iar credincioșii s-au așezat în fața lăcașului de cult pentru a asculta slujba.

La un moment dat, o femeie a început să se învârtă în jurul Înaltpreasfințitului părinte Teodosie. Acesta nu a schițat niciun gest, ci doar a binecuvântat-o pe femeie. Nici cei care au participat la slujbă nu au intervenit.

După două luni de stare de urgență, bisericile au fost deschise. Credincioșii au voie să participe la slujbe doar în aer liber, trebuie să respecte măsurile de distanțare și să poarte măști de protecție.

Patriarhia Română a emis un set de reguli pentru cei care vor merge la biserică și recomandă vârstnicilor, persoanelor cu probleme majore de sănătate și persoanelor din grupele cu risc sporit să rămână acasă în timpul săvârşirii slujbelor publice. Patriarhia Română transmite că „la Sfânta Liturghie şi la celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, săvârșite în aer liber, lângă lăcașul de cult, pot participa şi credincioşii mireni”.

Printre recomandările patriarhiei se recomandă purtarea măștii și distanțare, chiar dacă slujbele se țin în curte, fiind scutiți de la această regulă preoții care rostesc rugăciuni, predică sau cântă în strană. Spovedania se ține cu programare, iar persoanele cu COVID-19 sau cele care prezintă simptome de infecție ori au intrat în contact cu o persoană infectată „nu pot intra în biserică şi nici nu pot participa la vreo slujbă, acestea fiind rugate stăruitor să rămână acasă”, potrivit Libertatea.

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Joi, 14 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *