Skip to content
Politică

Ce a făcut Tudose înainte de demisie: clădiri și terenuri ale MApN, scoase la vânzare pe nimic

capital.ro

Vedeți mai jos ce a făcut Mihai Tudose înainte să își dea demisia din funcția de prim-ministru: a scos la vânzare pe nimic mai multe clădiri și terenuri ale Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Câteva zeci de imobile, aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, au fost trecute, cu câteva zile înainte ca premierul Mihai Tudose să-și prezinte demisia, în domeniul privat al statului, ele urmând a fi casate. Este vorba despre pavilioane, terenuri împrejmuite betonate, rețele de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică, în suprafață totală de 12.335,27 metri pătrați, care urmează să fie scoase din inventarul centralizat. Imobilele, dispuse atât în București, cât și în mai multe județe din România, au constituit, în mare parte, vechi complexe agrozootehnice ale Armatei, în prezent nefuncționale. După casarea lor, Armata le poate vinde. Interesant este că unele imobile au valori de inventar de-a dreptul ridicole. Spre exemplu, un pavilion cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătrați valorează în contabilitatea statului 36,28 lei, cât două pachete de tutun, scrie Jurnalul Național.

Fostul Cabinet Tudose, prin semnătura ex-premierului Mihai Tudose, a ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, și a secretarului de stat în Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru, a emis, pe data de 10 ianuarie, Hotărârea Guvernului nr. 5/2018, privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcții și terenuri amenajate aferente unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Construcțiile sunt amplasate în Municipiul București și în județele Sibiu, Vâlcea, Timiș, Brașov, Dolj, Constanța, Alba, Arad, Gorj și Cluj.

Găsiți AICI mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *