Skip to content
Politică

Ce-a fost verde s-a uscat. Dragnea nu mai nimereşte din prima să fie anti-Băsescu

Ce-a fost verde s-a uscat. Actualul preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, nu mai nimereşte din prima să fie împotriva fostului şef de stat Traian Băsescu, aşa cum făcea pe vremuri. Vezi mai jos cum scârţâie Dragnea pe această temă.

PSD-istul-şef a participat, duminică seară, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, prezentată de jurnalistul Radu Tudor la Antena 3. Acolo, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă PSD va face vreo alianţă cu Mişcarea Populară (partidul lui Băsescu), în perspectiva alegerilor din acest an. Răspunzând, liderul social-democrat a făcut o paralelă cu soarta partidului Alianţa pentru România (Apr), înfiinţat de Teodor Meleşcanu.

„Eu nu uit evoluţia ApR-ului din 2000, care, tot aşa, se umflase foarte mult şi, dup-aia, s-a dezumflat. Principala preocupare a mea şi a colegilor mei este ca PSD-ul să scoată maxim de potenţial din ceea ce are, ca şi susţinere printre cetăţenii din această ţară. Când vom ajunge în situaţia unei majorităţi, vom vedea cu cine putem face alianţă”, a spus Dragnea.

Chestionat, concret, de Radu Tudor, dacă va face o alianţă cu ex-preşedintele României, Liviu Dragnea a replicat: „E greu să facem ceva cu Traian Băsescu, e foarte greu. Ştiţi că e vorba aia: «niciodată să nu spui niciodată», dar cu Traian Băsescu e foarte greu”.

La o nouă insistenţă (cea a sociologului Marius Pieleanu, prezent în acelaşi studio), Dragnea a răspuns: „Aş vrea să luăm o decizie a partidului. Eu, personal, n-aş face niciodată alianţă cu Traian Băsescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *