Skip to content
Sănătate

Ce a pățit Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la incendiul din Spitalul Matei Balș

B1
" "

Dr. Cătălin Apostolescu a reușit să intervină pentru a salva pacienții, în timpul incendiului de la Spitalul Matei Balș din București. A spart un geam și și-a riscat viața.

Parlamentarul Laura Vicol a anunțat că medicul Cătălin Apostolescu a salvat mai mulți oameni. A spart un geam, a intervenit ferm și tot pe geam a scos pacienții. În urma intervenției riscante, Cătălin Apostolescu s-a ales cu arsuri pe picioare.

" "
" "

Cinci persoane au murit la Spitalul Matei Balș, trei femei și doi bărbați. Unii au fost găsiți în salon, alții pe hol și în baie.

Au fost sau nu carbonizați pacienții decedați de la Spitalul Matei Balș?

Vladimir Beliș, fost director al IML, a atenționat asupra faptul că în prezent, nu se poate aprecia dacă persoanele decedate au fost sau nu carbonizate.

„Este un termen utilizat excesiv (n.r. – carbonizarea). Carbonizarea este atunci când flacăra învăluie corpul uman. Trebuie să stabilească acest lucru, dacă persoana decedată a fost sau nu carbonizată doar de medicul legist. De multe ori, este vorba despre arsuri de gradul 3.

Carbonizarea nu presupune doar afectarea tegumentelor, ci și a țesuturilor musculare. Termenul trebuie să fie utilizat cu discernământ, de persoane competente, care pot aprecia gradul de arsură”, a declarat Vladimir Beliș la Antena 3, fost director al Institutului de Medicină Legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *