Ce a postat ambasada SUA la București. Mesajul vine cu câteva zile înainte de alegerile din România

Sursa foto: Pixabay

Ambasada SUA de la București a transmis marți, 29 aprilie, un citat ce-i aparține vicepreședintelui SUA J.D Vance, în contextul în care mai sunt câteva zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale.

În contextul în care duminică, 4 mai, are loc primul tur al alegerilor, ambasada SUA a transmis următorul mesaj, fără să menționeze România:

„Un mandat democratic nu poate fi obținut prin cenzurarea adversarilor sau prin ignorarea electoratului, mai ales când sunt în joc întrebări esențiale precum cine are dreptul să facă parte din societatea noastră”.

În postare, instituția a publicat și o poză cu textul: „Democrația se bazează pe principiul sacru că vocea oamenilor contează”, fiind un citat ce-i aparține lui Vance.

În februarie, în cadrul Conferinței de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), Vance declara că România a „redus la tăcere poporul”, din „frică”.

„Ceea ce încerc să le spun prietenilor noștri europeni, și cred că ei sunt prietenii noștri, este că această prietenie se bazează pe valori comune. Nu ai valori comune dacă închizi oameni pentru că spun că ar trebui să ne închidem granița. Și nu ai valori comune dacă anulezi alegerile pentru că nu-ți plac rezultatele – asta s-a întâmplat în România. Nu ai valori comune dacă ți-e atât de frică de propriul tău popor încât îl reduci la tăcere”, afirmă Vance.

Cu aproximativ o săptămână în urmă, JD Vance a condamnat pentru prima dată anularea alegerilor prezidențiale din România, într-un discurs susținut la Munchen. Acesta a acuzat liderii europeni că folosesc legislația împotriva dezinformării pentru a reduce la tăcere vocile și alegătorii populiști.

Vance a mai declarat atunci că decizia Curții Constituționale a României a fost bazată pe „suspicii nefondate provenite de la o agenție de informații și pe presiunea semnificativă din partea țărilor vecine”, menționând că „democrația nu poate fi distrusă prin publicitate digitală dintr-o țară străină, iar dacă cineva crede acest lucru, atunci democrația lor nu a fost foarte puternică la început”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: