Skip to content
Politică

Ce a spus pilotul elicopterului SMURD înainte de prăbușire în Republica Moldova

În ultima convorbire dintre pilotul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova şi controlorii de trafic aerian se aude cum pilotul cere permisiunea de zbor, spunând că intenționează să zboare spre Cahul după care să revină în Chișinău pe Stadionul Dinamo.

În înregistrare se aude, mai întâi, conversația dintre pilotul elicopterului și controlorii de trafic aerian din turnul de control al Aeroportului Chișinău. Pilotul cere permisiunea de zbor, spunând că intenționează să zboare spre Cahul după care să revină în Chișinău pe Stadionul Dinamo. Aici urma să îl aducă pe pacientul după care mergea la Cahul, scrie prime.md.

Apoi, după ce decoleză și părăsește spațiul aeroportului, pilotul ia legătura cu controlorii de trafic aerian pe care îi anunță că părăsește zona orașului Chișinău și se îndreaptă spre Cahul. Aceasta este ultima discuție dintre pilot și controlorii aerieni.

Apoi, după ce elicopterul dispare de pe radare, controlorii încearcă să ia legătura cu pilotul, lansând mai multe apeluri către acesta, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *