Ce aleg românii de pe rafturile magazinelor. 7 din 10 cetățeni preferă produsele românești

Sursa foto: Facebook

Nu mai este nicio noutate faptul că traiul de zi cu zi atârnă din ce în ce mai greu pe umerii românilor. Unul dintre cele mai recente sondaje INSCOP, realizat la comanda News.ro, aduce în prim-plan câteva date interesante despre modul în care alegem produsele de pe rafturile magazinelor.

Aproape trei sferturi dintre români, mai exact 72.2%, declară că preferă să cumpere produse românești, chiar dacă acestea sunt mai scumpe. O treime dintre ei aleg produsele la prețul cel mai bun, indiferent dacă sunt sau nu de la noi din țară, iar 1,5% dintre ei nu au știut sau nu au răspuns.

INSCOP mai aduce o perspectivă interesantă vizavi de această situație: cei care aleg să scoată mai mulți bani din buzunar pentru produsele de la noi sunt majoritatea votanți PSD-PNL și ai Alianței Dreapta Unită, în timp ce românii care merg pe produsele cu preț avantajos sunt cei care simpatizează cu partidul AUR.

Pe de altă parte, peste două treimi dintre participanți sunt de părere că produsele românești se găsesc mai greu, deoarece mările rețele comericale preferă alimentele care vin de peste hotare.

Asta în timp ce o treime dintre participanții la sondaj cred că alta este problema: producția locală este mică. Și aici avem date interesante despre preferințele politice în funcție de răspunsuri: cei care dau vina pe supermarketuri sunt votanții ADU, iar cei care o pun pe seama producției locale modeste sunt alegătorii PSD-PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: