Skip to content
Opinii & Analize

Ce-am înțeles din știrile cu tipa ucisă de câini

După Ana lui Manole, altă Ană se sacrifică pentru noi, dar eu n-am înțeles mai nimic. Ăsta nu e un set de concluzii, ci un set de nedumeriri.

N-am înțeles de ce unele terenuri n-au jurisdicții clare pe teme comune, ca salubritatea sau securitatea. Din ce știu eu, fiecare palmă de pământ are un stăpân, iar stăpânul ăla are niște obligații.

N-am înțeles cine a plantat în tipa ucisă de câini, care mai fusese mușcată atroce de câini, ideea că expresia „a-ți învinge frica” se referă și la întoarcerea în locuri periculoase. Că acum mi-e teamă că niște copii abuzați se vor duce din nou în vizită la pedofilul care i-a momit cu bomboane, turiștii bătuți se vor duce iar în barul rău famat unde și-au luat-o etc.

N-am înțeles ai cui erau câinii și cum au fost identificați ca fiind autorii crimei. Le-au făcut clisme și analize la ce-au în stomac sau pur și simplu au mărturisit?

N-am înțeles de ce oficialii, în loc să se unească într-un demers comun de găsire a unei soluții, își aruncă unul altuia responsabilitatea.

N-am înțeles cum de avem câini fără stăpân când România are pe facebook cel puțin 8 milioane de iubitori de câini, din care 7 milioane nu au, încă, decât gif-uri cu câini și limbaj de psihopat.

Am înțeles, însă, când vom avea următoarea victimă. Băiețelul mâncat de câini – s-a petrecut în 2013, iar japoneza ucisă de câini – în 2016, deci avem o progresie geometrică de tip [3, 6, …] deci urmează 9, hai că ne auzim în 2032 să discutăm din nou ce NU putem face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *