Skip to content
Opinii & Analize

Ce am înțeles din vâlva creată în jurul acordului BOR-MAI

psnews.ro

„Așa-zisul acord” dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte, cum spune Klaus Iohannis, a stârnit ample reacții acide, nu numai pe rețelele de socializare, cât și pe grupurile interne ale partidelor politice. Justificată sau nu, vâlva creată în jurul acordului, l-a determinat pe Klaus Iohannis să vină cu un mesaj tranșant: „indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă!”.

Tabloul momentului arată cam așa:

Sintagma „unii sau alții”, rostită apăsat de președinte, are o singură țină în cazul ăsta: Marcel Vela, ministrul de Interne.

E greu de spus dacă președintele știa exact ce va conține acordul dintre BOR-MAI. Cel mai probabil nu.

Iohannis vrea liniște de Paște. Manevra s-ar putea să-l coste scump.

Ministrul de Interne trebuie să își schimbe costumul de „salvatorul Paștilor”. Scaunul lui se clatină. E posibil să avem un nou caz Victor Costache.

După ce a văzut ce haos a stârnit, Vela a căzut și mai mult în penibil spunând că primarii din alte partide pregăteau „diversiuni gen 10 august” de Paşti. Păi nu tot el se ocupă să facă ordine, dacă are informații despre o infracțiune – zădărnicire a combaterii bolilor?

Liberalilor le este teamă de pierderea electoralului creștin. Dacă îi vor ține prizonieri pe români în case fără a putea primi sfintele Paști și Lumina Sfântă în noapte Învierii, liberalii s-ar putea trezi cu o mare surpriză la alegeri.

UDMR, un partid pe cale de dispariție, a găsit încă un motiv să prindă glas.

Caramitru a uitat să își ia pastilele dimineață.

PSD a înroșit linia de comenzi la popcorn.

Lui Victor Ponta îi e dor de Dragnea.

Dan Barna promite că ne va arăta cum se scrie un acord corect între MAI și BOR.

Polițiștii nici nu vor să audă de așa ceva. Exista o teamă generală că ar putea fi infectați. Nici nu-i condamn, cred că ar fi o sinucidere să se ducă acum la țară, în mediul rural, să bată din poartă în poartă și să facă ceea ce trebuie sa facă.

Românii sunt debusolați. Pe sistemul „eu cum iau Lumină” au început scandalurile pe rețele de socializare.

Politicul a mai reușit o performanță: a târât în scandal Biserica Ortodoxă Română chiar în prag de Paște.

Excepția la excepție nu face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *