Skip to content
Externe

Ce ar însemna ”No fly zone” deasupra Ucrainei: ”Înseamnă război NATO-Rusia, înseamnă război în Europa, înseamnă război în România”

Inquam Photos / Octav Ganea

”Data viitoare cand mai vedeti pe cineva ca cere „no fly zone” deasupra Ucrainei intrebati-l de ce nu cere „no more money for Russia oil and gas”. Si de ce prefera sa moara din cauza razboiului care se va extinde in toata Europa in loc sa mai puna o haina in plus. Adica de ce sa trecem DIRECT la razboi cand mai avem inca o optiune pe masa de a incerca blocarea lui Putin”, scrie jurnalistul Orlanso Nicoară pe pagina sa de Facebook. „No fly zone” impusa de NATO deasupra Ucrainei inseamna razboi NATO – Rusia, inseamna razboi in Europa, inseamna razboi in Romania, crede Nicoară.

Redăm postarea integrală:

Am intrat in a patra saptamana a invaziei ruse in Ucraina. De la inceputul ei, Rusia a vandut Vestului petrol si gaze naturale de cateva miliarde de $. Transportate prin conducte care trec si prin Ucraina. Rusii isi platesc tranzitul, iar Ucraina incaseaza banii. Business as usual.

Data viitoare cand mai vedeti pe cineva ca cere „no fly zone” deasupra Ucrainei intrebati-l de ce nu cere „no more money for Russia oil and gas”. Si de ce prefera sa moara din cauza razboiului care se va extinde in toata Europa in loc sa mai puna o haina in plus. Adica de ce sa trecem DIRECT la razboi cand mai avem inca o optiune pe masa de a incerca blocarea lui Putin.

Pentru ca „no fly zone” nu o poate implementa decat NATO, o aprobare a Consiliului de Securitate ONU fiind imposibil de obtinut cata vreme Rusia si China, membre permanente, au drept de veto.

„No fly zone” impusa de NATO deasupra Ucrainei inseamna razboi NATO – Rusia, inseamna razboi in Europa, inseamna razboi in Romania. Cine vrea asta in afara de industria de armament? Cine castiga din acest razboi in afara de Putin si cei care fabrica arme? Ii dam lui Putin motive sa atace cu toata armata si sa-si sustina discursul cu „NATO vrea sa distruga Rusia”? Pentru ca atunci fiecare rus chiar il va sustine.

Sigur, e o drama ce se intampla in Ucraina. Si e de admirat felul in care romanii si toata Europa au sarit in ajutorarea refugiatilor. Este cea mai mare migratie inregistrata in Europa de dupa WW2. 3 milioane si vor mai urma. O simtim din plin pentru ca este langa noi, pentru ca ne afecteaza emotional, pentru ca e peste tot in media. Si sper sa continuam sa ajutam la fel cum am facut-o pana acum. Pentru ca asta putem face, iar costul e minor in comparatie cu ce ar inseamna extinderea razboiului in restul Europei.

In Yemen au murit sau au fost mutilati de razboi 10000 de copii. Iar alti aproape 100.000 au murit de foame. Pentru un razboi proxy purtat de Arabia Saudita cu Iran. Da, Yemen e departe, iar jumatate dintre noi avem probleme sa-l gasim pe harta.

In fiecare zi, in toata lumea, mor, in medie, intre 14.000 si 15.000 de copii. E o drama mult mai mare dar care nu ne afecteaza, pentru ca nu o „vedem” si pentru ca nu e aproape de noi.

Cam cu cat ar creste „bilantul” in cazul in care razboiul din Ucraina se extinde in toata Europa? Data viitoare cand mai vedeti pe cineva ca cere „no fly zone” deasupra Ucrainei intrebati-l de ce nu cere „No more money for Russia oil and gas”. Si de ce vrea razboi cand mai sunt optiuni pe masa.

1 comentariu la “Ce ar însemna ”No fly zone” deasupra Ucrainei: ”Înseamnă război NATO-Rusia, înseamnă război în Europa, înseamnă război în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *