Skip to content
Politică

Ce ascund cozile uriase de la Paris

Peste 2500 de romani votasera pana sfarsitul dupa-amiezii la Paris, cu aproape 100 de persoane mai mult fata de ora inchiderii urnelor in 2009, in primul tur al prezidentialelor. La ora 18.05, ora Romaniei, 17.05 ora Frantei, cozile se intindeau pe mai multe strazi, atat la ambasada, cat si la consulat.

Surprinzator, dupa cum imi spunea Vasile Damian, jurnalist Rfi, aflat el insusi la rand, in asteptarea exercitarii dreptului cetatenesc. Anul acesta, numarul de stampile e dublu la Paris, fata de 2009, adica 14, in loc de 7. Frenezia i-a cuprins pe romanii din capitala Frantei inca de la 8 dimineata.

Angajatii ambasadei sustin ca n-au mai vazut o asemenea mobilizare din 2000.. Si nici atunci numarul celor care au votat la Paris n-a fost atat de mare.

Care e explicatia, totusi?

Poate e happy week-end la hotelul parizian Le Bristol, unde a fost fotografiata doamna Udrea, de catre admiratori. Poate sunt reduceri la Chanel sau la Celine.. dar stiu din cultura generala ca mai degraba te intalnesti cu mos Craciun decat cu vreun euro taiat din preturile posetelor, in aceste temple ale modei, prizate de varfurile politicii si societatii romanesti.. Cei care stau cuminti la rand la Paris sunt tineri, imbracati lejer, fara urma de opulenta oligarhica. Si sustin ca vor sa evite scenariul caricatural din 2009, cand s-a votat cu viteza fulgerului. 

In buna traditie romaneasca, suntem tentati sa credem ca in spatele incolonarii masive a romanilor din Franta, e o mana invizibila, un Deus ex machina. Doar ca, pe parcursul zilei nici macar nu s-au inregistrat nereguli in procesul de vot, potrivit Ambasadeu.

Oamenii care au asteptat ore in sir sa voteze la Paris sunt tineri, rabdatori si decisi sa nu-si iroseasca votul. Un singur roman a fost mai putin rabdator. Dar a gasit, totusi, o cale sa voteze, calea aeriana. Ion tiriac a venit cu un private jet, la Bucuresti, unde cozile nu erau de mari. 

1 comentariu la “Ce ascund cozile uriase de la Paris

  1. :)))) … potrivit Ambasadeu….
    Articolul asta e scris de Basescu Traian ??? Ca numai ala se…. scufundaseu…. :))))))))))))))))))))))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *