Skip to content
Politică

Ce ascunde dosarul Mineriadei. Teoria devastatoare a lui Băsescu

Ce ascunde, de fapt, dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Fostul preşedinte Traian Băsescu are o teorie devastatoare pe acest subiect.

Politicianul a declarat, sâmbătă seară, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că „este un joc”, iar „povestea mineriadei a fost lansată ca, pe sub ea, să se claseze dosarul Revoluţiei”.

" "
" "

„Scoaterea pe tapet a dosarului Mineriadei este o perdea sub care au vrut să muşamalizeze cel dosar, mult mai complex. Vom constata că şi ăsta s-a prescris, dar s-a vrut să se dea o ciozvârtă de ros presei: ia uite, facem noi Mineriada. (…) Este sistemul, acel sistem despre care eu spuneam că l-am îngenuncheat, dar nu l-am înfrânt. Este sistemul care dă cu piatra în cer şi spune: «dreptate», dar protejează ticăloşiile vechi”, s-a plâns Băsescu.

El i-a acuzat atât pe actualul, cât şi pe fostul procuror general (Tiberiu Niţu, respectiv Laura Codruţa Kovesi) că au tergiversat această speţă.

„A fost condiţie de numire a dânsului (Niţu – n.r.) şi mi-a spus că acest dosar va fi trimis în justiţie”, a amintit Traian Băsescu.

„Şi doamna Kovesi a avut aceea şi ezitare şi opacitate în rezolvarea problemei Revoluţiei”, a continuat Băsescu.

În opinia lui, „sistemul este influent. Sistemului îi este uşor să facă arestări spectaculoase cu televiziunile, dar nu rezolvă o problemă de fond, chiar pentru istoria noastră”.

În acelaşi context, fostul şef de stat a amintit de propriile declaraţii ale lui Tiberiu Niţu, militar în termen în decembrie 1989 la trupele de Securitate.

„Dânsul spunea că, militar în termen fiind, a tras în terorişti. S-a constatat că nu au existat terorişti. Deci aceia au fost cetăţeni români în care a tras domnia sa”, a subliniat Traian Băsescu.

Nu în ultimul rând, fostul preşedinte a dat asigurări că ar fi respectat orice procuror general care ar fi soluţionat dosarul Revoluţiei.

„Un procuror general al republicii şi-ar fi luat toate galoanele respectului meu dacă ar fi rezolvat dosarul Revoluţiei. Aşa, arătăm traficanţi (e uşor), dar sistemul se protejează”, a încheiat Băsescu.

1 comentariu la “Ce ascunde dosarul Mineriadei. Teoria devastatoare a lui Băsescu

  1. Corect, dar dupa Zece ani de putere neexercitata! Presedintele Basescu a zdrobit comunismul printr-un… raport, dar numai s-a rastit la justitie Kovesi Predoiu intr-un celebru videoclip pe problemele batjocoririi Revolutiei si Eroilor. Iar unii dintre intelectualii basisti au raspândit literar doctrina ca Revolutia au facut-o securistii ca sefi de promotie de nelustrat, nu oamenii muncii. In rest, nicio reacţie civica majora la clasarea crimelor Contrarevolutiei Teroriste: scrisori, miting. Nici macar de la scriitorii dusi la Jilava. Singura consolare lectura listelor de carti bune despre 1989: Titus Suciu – Reportaj cu sufletul la gură; Marius Mioc – Revoluţia din Timişoara
    Victor Eugen Mihai Lungu, Tit-Liviu Domşa – Împuşcaţi-i, că nu-s oameni!
    Romulus Cristea – Mărturii de la baricadă; Doina Marian, Irina Nicolau, Mihail Boitor – Vom muri şi vom fi liberi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *