Skip to content
Politică

Ce ascunde tăcerea lui Dan Motreanu. Calculele președintelui PNL Giurgiu înainte de Congres

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL și președintele filialei PNL Giurgiu, Dan Motreanu, nu intenționează să candideze la funcția de președinte al partidului, la congresul din 25 septembrie, au precizat surse liberale pentru PS News. În schimb, liderul PNL Giurgiu ar urma să își anunțe zilele acestea candidatura pentru un nou mandat în fruntea filialei.

Numele europarlamentarului Dan Motreanu a fost vehiculat în ultima perioadă drept un al treilea candidat la funcția de președinte al PNL, în contextul în care liberalul nu a anunțat încă dacă îl va susține pe Ludovic Orban sau pe premierul Florin Cîțu la congres. Însă, surse liberale au explicat pentru PS News că tăcerea lui Dan Motreanu nu are legătură cu posibile ambiții ale acestuia la Congresul PNL, ci mai degrabă cu ambițiile acestuia pentru a obține un nou mandat în fruntea filialei PNL Giurgiu.

„Dan Motreanu nu va candida pentru funcția de președinte la Congres. Este văzut bine în partid, are susținere, însă își dorește să își continue viața de europarlamentar. Nu poți să fii și președinte de partid și europarlamentar. E complicat. Motreanu nu a anunțat încă pe cine va susține la Congres pentru că așteaptă să se desfășoare alegerile din filiala PNL Giurgiu. Nu vrea să le pericliteze în vreun fel lupta de la Giurgiu anunțând că îl susține pe X sau pe Y. D-aia tace, nu pentru că ar avea vreo ambiție la congres. Cel mai probabil va fi în echipa lui Florin Cîțu”, au explicat surse liberale pentru PS News.

Dan Motreanu a deținut funcțiile de vicepreședinte al organizației municipale Alba Iulia a PNL (1997) și de vicepreședinte al organizației județene PNL Alba (1998-2002). De asemenea, în perioada 2000-2004, a deținut funcția de consilier județean în Consiliul Județean Alba.

În prezent este europarlamentar. Este considerat un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, căruia i-a condus campania electorală.

Reamintim că liderii din Transilvania, Banat și Moldova s-au poziționat împotriva lui Ludovic Orban în timpul negocierii funcțiilor pentru Guvernul Florin Cîțu. La vremea respectivă lideri ca Emil Boc, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu sau Dan Motreanu i-au reproșat președintelui PNL că a cedat mult prea ușor partenerilor de la USR-PLUS, ministere cheie din Guvern, în schimbul obținerii funcției de președinte al Camerei Deputaților. Nemulțumirile interne au continuat și la negocierea funcțiilor în eșalonul doi și trei din Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *