Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce așteptări au medicii de la viitorul ministru al Sănătății: „Îmi doresc un loc de muncă decent în România!”

facebook

Invitată la Puterea Știrilor, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre așteptările pe care le are de la viitorul ministru al Sănătății. Mahler a precizat că își dorește „un loc de muncă decent”, să nu mai plece capul în jos „ pentru că salonul este vechi, nu merge computerul tomograf, nu există suficientă aparatură pentru a pune diagnostic”. Totodată, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a vorbit și despre necesitatea construirii unor spitale noi, precum și despre necesitatea pregătirii specialiștilor. „Avem școală în România pentru pregătirea specialiștilor, doar că trebuie să îi facem să vină către noi”, spune Mahler.

„Eu sunt medic și îmi doresc în România să am un loc de muncă decent, să am condiții astfel încât, uitându-mă în ochii pacientului, să nu plec capul în jos pentru că salonul este vechi, nu merge computerul tomograf, nu am suficientă aparatură pentru a pune diagnostic. Eu îmi doresc clădiri noi, spitale noi, aparatură funcțională, un staff tehnic, care să fie lângă mine, să mă ajute, să mă asigure că aparatura medicală funcționează. Nu vorbim de orice tip de inginer, nu avem nevoie de ingineri care să aibă specializări diferite de cele medicale. Avem școală în România pentru pregătirea specialiștilor, doar că trebuie să îi facem să vină către noi”, a declarat Beatrice Mahler, la Puterea Știrilor.

„Eu nu m-am gândit să plec din România, nu vreau să plec din țară. Sunt româncă și cred că trebuie să trăiesc în țara în care m-am născut. Mă simt bine între români, mă simt acasă aici și nu vreau să plec în altă parte. Cred că depinde de noi să schimbăm lucrurile într-o direcție bună. Vom fi tot români printre străini, dacă alegem să plecăm din țară. Aici suntem acasă la noi și cred că avem datoria față de pământul acesta, față de copiii noștri să facem tot ce putem noi mai mult, mai bine, pentru a le oferi un viitor într-o țară foarte frumoasă. România  este o țară foarte frumoasă”, a continuat Mahler, întrebată dacă și-a pus vreodată problema să își continue activitatea într-o altă țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *