Skip to content
Politică

Ce așteptări are Kelemen Hunor de la Iohannis

După ce Marko Bela a declarat că UDMR va discuta săptămâna aceasta, de principiu, despre o nouă majoritate cu PNL, președintele Uniunii a precizat că așteptările de la președintele ales, Klaus Iohannis, sunt de a face un alt fel de politică, afirmă liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

„Cred că așteptările sunt în primul rând în direcția de-a face politică altfel, cel puțin la nivel de președinte: mai puțin scandal, mai multă muncă, mai puține vorbe, mai multe fapte, reguli mai clare. Oamenii nu știu dacă sunt suficient de conștienți că președintele nu poate schimba toate regulile jocului, dar eu am mai spus și în campanie că viziunea președintelui, indiferent care sunt atribuțiile constituționale, pune amprenta asupra societății pe termen mediu și lung”, a declarat luni președintele UDMR la Adevărul live.

În opinia acestuia, „modul un pic gălăgios” al lui Traian Băsescu de a face politică în anumite momente s-a simțit. „Viziunea președintelui este extrem de importantă pentru România și lasă amprenta pe societate. Cum va face politică Klaus Iohannis, cum se va adresa (…), își va pune amprenta pe societate și asta este așteptarea — să se facă politică altfel„.

Referindu-se la votul de la prezidențiale, el a remarcat că există o altă mentalitate, care s-a văzut la acest vot, în ceea ce privește politica și așteptările de la politicieni „în Transilvania, Banat și în Crișana”.

„Aici trebuie să fim extrem de profunzi în analiză. Nu e bine să facem o împărțire și să spunem că țara s-a rupt în două, fiindcă la prima vedere e adevărat că asta e impresia, dar există nuanțe. În Ardeal și Banat există o oarecare reticență după 25 de ani, și chiar crește față de București, față de cum se face politica în București. (…) Există o nemulțumire uriașă și oamenii de foarte multe ori cred că Bucureștiul își bate joc de ei. Mai ales în orașele mari există o nemulțumire foarte puternică față de tot ceea s-a întâmplat în această perioadă, indiferent cine a fost la guvernare. De aceea am spus că s-ar putea să fi fost și un vot antisistem”, a susținut Kelemen Hunor.

Întrebat care ar fi cel mai mare pericol care paște România în perioada următoare, Kelemen Hunor a arătat că acesta ar putea apărea dacă politicienii se vor ocupa foarte mult de problemele interne, de partid, de relațiile interinstituționale și nu vor reacționa la ceea ce se întâmplă în jurul țării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *