Ce au DECIS judecătorii în cazul lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius nu este vinovat de crimă, au decis astăzi judecătorii care au renunţat la acuzaţia de crimă cu premeditare. Astfel, Oscar Pistorius ar putea fi condamant pentru omor prin imprudenţă sau ar putea fi achitat.

Judecătoarea Thokozile Masipa a precizat că acuzarea nu a dovedit, pe parcursul procesului de la Pretoria, că atletul Oscar Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

„Acuzarea nu a dovedit că Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare”, a spus Masipa.

Pe de altă parte, conform AFP, judecătoarea a afirmat anterior că Pistorius a folosit arma cu bună ştiinţă. „El s-a hotărât să ia arma, cu alte cuvinte a luat o decizie cu bună ştiinţă (…) Curtea consideră că în acel moment acuzatul era capabil să facă diferenţa între bine şi rău şi că putea să acţioneze în consecinţă. Pistorius nu a ofst un martor bun şi a fost evaziv”, a precizat Masipa.

La mai bine de un an de când şi-a ucis iubita, atletul sud-african Oscar Pistorius îşi va afla sentinţa.

Oscar Pistorius a apărut în faţa instanţei în luna martie a acestui an, sub acuzaţia de crimă cu premeditare. Mai exact, procurorul l-a acuzat că a plănuit uciderea iubitei sale, pe care a împuşcat-o anul trecut de patru ori, prin uşa de la baia propriei locuinţe, scrie digi24.ro

Oscar Pistorius a susţinut tot timpul că nu a vrut niciun moment să-şi ucidă prietena şi că a tras fiindcă a crezut că în casă intrase un hoţ. De la debutul procesului, el a părut extrem de afectat – în ziua prezentării autopsiei fostei sale iubite i s-a făcut rău şi în nenumărate rânduri a fost surprins ştergându-şi lacrimile.

„Reeva a murit în timp ce o ţineam în braţe, înainte ca ambulanţa să sosească. Ştiam că nu se mai putea face nimic pentru ea. Îi ţineam gura deschisă cu degetele ca să o ajut să respire, cu o mână pe şoldul ei încercam să-i opresc sângerarea”, a susținut atletul.

Au existat mărturii care l-au pus pe Pistorius într-o lumină defavorabilă. Mai multe cunoştinţe de-ale sale au mărturisit că atletul era obsedat de propria siguranță. El ar fi intenționat să-și cumpere nu mai puțin de șase arme de foc, în afara celor pe care le avea deja. În plus, îşi pierdea repede cumpătul şi a fost implicat în două incidente armate.

Botezat „Blade Runner”, Oscar Pistorius era considerat erou naţional în Africa de Sud. A fost medaliat de şase ori cu aur la Jocurile Paralimpice, iar în 2012, a devenit primul sportiv cu dizabilităţi care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice pentru persoane fără handicap.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL