Skip to content
Politică

Ce au făcut refugiații pentru a ajunge mai repede în Norvegia

Afluxul de refugiați din Orientul Mijlociu care încearcă să ajungă în Europa de Nord traversând zona arctică a Rusiei a încetinit din cauza epuizării stocului de biciclete, noul mijloc de transport utilizat de aceștia pentru a trece granița în Norvegia, potrivit antena3.ro.

Migranții care vor să ceară azil în Norvegia au început să folosească biciclete pentru a trece frontiera în Rusia pentru că traficul pedestru este interzis, iar șoferii sunt amendați dacă transportă peste graniță pasageri fără documente valabile.

Numărul celor care aleg această rută, mulți dintre ei sirieni refugiați din calea războiului civil, a crescut dramatic în ultimele săptămâni, după măsurile unor state balcanice de a stăvili valul de migrație.

‘Magazinele locale s-au golit de biciclete. Niciun autobuz sau taxi nu vrea să ia sirieni spre Norvegia pentru că aceștia nu au vize valabile, iar șoferii ar fi amendați de norvegieni și li s-ar suspenda permisele de lucru pe rute internaționale’, au declarat sursele citate de antena3.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *