Skip to content
Internațional

Ce avere are Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Boris Johnson este noul premier al Marii Britanii, după ce Theresa May a renunțat la funcție în urma eșecului privind acordul pentru Brexit. Boris Johnson este unul dintre susținătorii Brexitului și totodată un politician care nu duce grija zile de mâine, având venituri de milioane de lire sterline.

După 20 de ani de politică, Boris Johnson a ajuns să câștige anual aproape 1,5 milioane de lire. Încasează aproximativ 240.000 de lire pe an doar din veniturile de premier. La aceștia se adaugă alți 274.000 de lire de la Daily Telegraph, un ziar britanic. Cel mai mare câștig l-a înregistrat între septembrie 2018 și iunie 2019, după ce și-a dat demisia din funcția de secretar de externe, după un mandat dezastruos. În acea perioadă a câștigat 780.000 de lire sterline, potrivit express.co.uk.

Averea lui Boris Johnson nu este una spectaculoasă. Actualul premier al Marii Britanii a reușit să cumpere o casă cu cinci etaje în 2009, în valoare de 2,3 milioane de lire, iar în prezent a scos-o la vânzare cu 3,75 milioane de lire, de unde ar obține un profit de circa 700.000 de lire.

De-a lungul timpului, averea lui Boris Johnson a mai cunoscut anumite modificări tot cu tranzacții imobiliare, pe vremea când era doar primar al Londrei. În 1999 a cumpărat o casă cu 470.000 de lire, iar zece ani mai târziu a vândut-o cu 1,2 milioane de lire.

Averea lui Boris Johnson nu este una spectaculoasă, însă vorbim de un politician care toată viața sa a lucrat pentru instituții ale statului fără să aibă rezultate concrete.

Un premier controversat

Boris Johnson este premierul care va trebui să decidă viitorul Brexitului, dacă va fi cu sau fără acord. Numai că în perioada campaniei pro-Brexit, a lansat mai multe fake news-uri care au rămas în memoria colectivă, promovând o politică a penibulului și a populismului pentru a masca tocmai incompetența sa în anumite funcții.

Deși Boris Johnson este școlit la cele mai bune școli și universități din lume, prin care și Oxford, unde a obținut licența în Litere, acesta n-a avut niciun rezultat notabil în politică, fiind doar un alt politician care a ocupat un fotoliu.

Între 2008 și 2016 a ocupat funcția de primar al orașului Londra, însă nu s-a remarcat cu absolut nimic, iar după aceea și-a demonstrat toată incompetența în guvernul condus de Theresa May.

Pe data de 31 octombrie 2019, Marea Britanie va trebui să părăsească Uniunea Europeană, definitiv. Între timp, negocierile dintre cele două tabere stagnează, iar Marea Britanie nu este dispusă să ajungă la un compromis. UE va forța ieșirea britanicilor chiar și fără acord, deși până acum Juncker s-a ferit de acest scenariu. Până pe 31 octombrie Juncker va fi în continuare președintele Comisiei Europene și în mâinile sale va fi viitorul acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *