Skip to content
Societate

Ce avere și ce surse de venit are Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne

Inquam Photos / Octav Ganea

Prezent în ultimele luni la datorie 24 de ore din 24, fiind în prima linie în lupta pe care autoritățile o poartă împotriva COVID-19, secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, are mai multe surse de venit, din care a încasat lunar aproximativ 2500 de euro în anul fiscal 2018, după cum arată declarația de avere depusă de șeful DSU în anul 2019.

Concret, Raed Arafat a încasat 106.704 lei ca secretar de stat, 13.444 lei ca normă hrană, 1.826 lei ca lector la Universitatea din Cluj, 9.603 lei ca profesor asociat la Universitatea Bucureşti şi 14.539 lei ca expert FPS. În total, veniturile anuale ale lui Raed Arafat au fost de 146.116 lei, adică de 12.176 lei pe lună (aproximativ 2.500 de euro).

Raed Arafat deține un apartament într-un complex de lângă București și o treime din casa părintească din Palestina. În trecut, a mai avut o vilă în Târgu Mureș pe care a vândut-o cu 82.500 de euro, iar în conturile bancare depozitele ajung la 30.000 de euro.

După cum a mai arătat presa de-a lungul timpului, atunci când a decis să devină medic Raed Arafat a lăsat totul în urmă, deși tatăl lui, Daud Arafat, ar fi vrut ca Raed să preia afacerile familiei și nu a fost deloc mulțumit de alegerea fiului.

Reamintim că în septembrie 1990, Raed Arafat a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit mai târziu serviciul medical național de intervenție rapidă. De altfel, așa cum a declarat în mai multe rânduri, a creat un centru asemănător celor din alte țări din Uniunea Europeană, alcătuit dintr-un echipaj de medici specializați în oferirea unor manevre de urgență imediată, dar și de personal specializat în descarcerare. Viața profesională a lui Raed Arafat a fost mereu plină de evenimente, acesta fiind și unul din motivele pentru care actualul secretar de stat al MAI nu are familie și copii.

Declarația de avere a acestuia poate fi vizualizată AICI.

1 comentariu la “Ce avere și ce surse de venit are Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne

  1. ”Viața profesională a lui Raed Arafat a fost mereu plină de evenimente, acesta fiind și unul din motivele pentru care actualul secretar de stat al MAI nu are familie și copii.”

    Hai fugi de-aici! :))
    De-asta nu l-a vazut nimeni,niciodata cu o femeie?
    Pentru ca are ”viata plina de evenimente”?
    Deja o dam in desene animate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *