Skip to content
Politică

Ce averi au noii deputați din Parlament: 12 case, conturi grase și bijuterii de sute de mii de euro

Inquam Photos / Octav Ganea

După alegerile din 6 decembrie 2020, Parlamentul României s-a reînnoit. Printre cei intrați în noul parlament se află și persoane care dețin averi considerabile. Să trecem în revistă câțiva dintre cei mai bogați parlamentari români.

Olivia-Diana Morar este de profesie avocat și în prezent deputat PNL. Cu un an în urmă, presa scria că Olivia Morar fusese numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției. Numirea în sine era una controversată de vreme ce tot presa arăta că tatăl acesteia, Valeriu Bonca, ar fi fost căpitan de Securitate, în Bistrița, iar numele sau apare și în dosarul lui Nicu Steinhardt. Dincolo de acestea însă, Olivia Morar deține o avere impresionantă. La vremea când aceasta era doar era consilier local în Bistrița, deținea deja  16 terenuri cumpărate sau obținute prin succesiune în Bistrița, Bihor, Oradea, Constanta, Satu Mare, Timișoara, Turda și București. În afară de o fâneață, toate sunt terenuri intravilane dobândite între 2012 și 2014, cu suprafețe ce variază de la 70 la 2.609 de metri pătrați. Aceste terenuri se regăsesc și în actuala declarație de avere a parlamentarului PNL.

În afară de aceste terenuri, Morar mai deține, numai puțin de 12 case – 3 în Bistrița, 3 în Oradea, 2 în Timișoara, și câte una în București, Satu Mare, Constanța și Bihor. Cea mai mare este cea din Timișoara, de 1.106 metri pătrați. Dar asta nu e tot. Morar mai are și 3 apartamente, în Oradea, Baia Mare și Bistrița și două spații comerciale. Majoritatea acestora sunt obținute prin succesiune.

O altă colegă de-a doamnei Morar este Vetuța Stănescu, de asemenea deputat PNL aflat la primul mandat. Aceasta a lucrat anterior în funcția de consilier județean la CJ Hunedoara. Averea sa este mai mică, dar nu mai puțin impresionantă. Potrivit declarației sale de avere, aceasta deține 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță. În plus, ea deține două autoturisme – unul marca BMW, celălalt marca Volvo și conturi de peste 70.000 de euro.

Laura Vicol, deputată PSD, a devenită cunoscută după ce a apărat-o în instanță pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Dar așa cum arată presa, printre clienții ei se numără și alte nume controversate: liderii Clanului Sportivilor, interlopul Marius Alecu, zis Bebino, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, pe numele lor reale, Ion şi Vasile Balint, dar și fostul colonel SRI, Daniel Dragomir. Toți au fost apărați în instanță de Laura Vicol. De aceea probabil, ea nu stă rău nici la capitolul avere. Potrivit declarației de avere, Laura Vicol deține un teren intravilan de 3.000 mp în Brașov, achiziționat în 2001, și un teren extravilan în Ilfov, cu suprafața de 11.0000 mp, achiziționat în 2006. Avocata mai are un apartament de 56 mp în Mamaia Sat, achiziționat în 2017.

Pe lângă acestea ea mai deține bijuterii, ceasuri, genți si tablouri dobândite în 2004, cu o valoare estimată de 310.000 de euro și ceasuri și bijuterii, achiziționate în 2016, în valoare de 440.000 de euro, adică în total bunuri de aproape 1 milion de euro. Vicol mai are în conturi 250.000 de euro și 90.000 de dolari, dar și împrumuturi acordate de peste 1.000.000 de lei

Deputatul PSD, Patriciu Achimaș Cadariu are și el o avere destul de impresionantă. Acesta deține “doar” două terenuri, o casă și două mașini, însă conturile sale sunt destul de grase. De pildă acesta are un cont de 300.000 de euro și mai multe conturi care, cumulat, trec de 300.000 de lei. Acesta mai spune printre altele că a ajutat și partidul în campania electorală, oferind PSD Cluj 133.800 de lei, adică peste 27.000 de euro. El mai declară printre altele că a primit 40.000 de euro ca dar de nuntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *