Skip to content
Politică

Ce baron PSD ar putea fi aproape de mazilire după ce Iohannis a câștigat într-un fief tradițional PSD

În unele din orașele României unde PSD a dominat autoritar în ultimii zece ani, Klaus Iohannis l-a devansat pe Victor Ponta la urne, înregistrând un scor peste media partidului.

Paradoxal, în municipiul Iași, condus de baronul PSD Gheorge Nechita, Klaus Iohannis câştigat la limită, conform raportărilor făcute de PSD. După ce PSD Iaşi a centralizat rezultatele de la urne de pe municpiu a reieşit că Iohannis a primit 34,21% dintre voturile ieşenilor, în timp ce Ponta, 32,77%, informează Ziarul de Iași.

Această cifră de de sub 33% pentru Ponta în municipiul Iași este un adevărat dezastru pentru PSD, având în vedere că Moldova este o regiune unde social- democrații au defilat de-a lungul timpului. De asemenea, scorul obținut de Ponta este unul cu mult sub targetul de 37,% impus de șeful PSD pentru acest tur de scrutin. Ne aducem aminte de scurta precizare a premierului că nu o să fie bine dacă va fi un scor sub 37,5%. Chiar dacă acest target este impus la nivel național, nu credem că primarul Iașiului, Gheorghe Nechita, va avea vremuri prea bune în PSD în perioada imediat următoare.

”Obiectivul este de a a lua în primul tur scorul pe care l-am avut și la europarlamentare, scorul de 37,5%. Dacă este mai mult, e bine, dacă este mai puțin, nu e bine”, preciza Ponta în urmă cu câteva zile.

În schimb, în județul vecin, la Botoșani, liberalul Florin Țurcanu a pierdut alegerile. În acest județ Iohannis a obținut 30%, în timp ce Ponta a sărit de 40%, conform informațiilor PSnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Iohannis, zdrobit în fieful unui liberal greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *