Ce bem, ce mâncăm pe timp de caniculă? Câteva trucuri alimentare propuse de un medic

Sursa foto: Unsplash

Canicula este insuportabilă, te moleșește sau, dimpotrivă, te simți nervos. Adina Rusu, preşedinte al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din judeţul Iaşi îți propune câteva trucuri pentru a te simți mai bine.

Medicul consideră că, deşi nu reprezintă un panaceu, „alimentele care contribuie la răcorirea corpului şi meniurile care nu necesită preparare termică pot face valurile de căldură mai suportabile”, relatează Agerpres.

Reconsiderați ce alimente și băuturi consumați

„Dacă încercaţi să învingeţi căldura din această vară, s-ar putea să reconsideraţi nu doar ce alimente şi băuturi alegeţi să includeţi în meniul dumneavoastră zilnic, ci şi cât mâncaţi la fiecare masă. Astfel, în special în zilele călduroase, este important să evităm să consumăm mese foarte grele, întrucât consumul unor cantităţi mari de alimente la aceeaşi masă poate îngreuna digestia. Mai mult, reducerea aportului caloric zilnic poate contribui la scăderea temperaturii centrale a corpului, deoarece, în timp ce munceşte să proceseze toată mâncarea consumată, organismul nostru produce şi mai multă căldură”, afirmă Adina Rusu.

Conform unui studiu realizat în acest sens, susţine aceasta, reducerea aportului zilnic de calorii cu aproximativ 23% poate scădea temperatura corpului cu aproape jumătate de grad Celsius.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: