Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce calcule are PNL pentru viitorul Guvern. Cristina Trăilă: Vom face orice parteneriat, mai puțin cu PSD

Invitată în platoul Puterea Știrilor, deputatul PNL Cristina Trăilă a vorbit despre calculele PNL-ului pentru viitoarele alianțe de guvernare.

„Calculele trebuie să plece de la niște cifre exacte iar noi nu le avem în momentul de față pentru că așteptăm alegerile din 6 decembrie. Votul cetățenilor va spune clar direcția viitorilor 4 ani și cum va arăta guvernarea  și majoritatea din Parlament. Evident că ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat în ultimele rânduri de alegeri.

Am văzut că începând cu alegerile europarlamentare, alegerile pentru președintele României și alegerile locale, PNL a câștigat toate aceste bătălii, dar 6 decembrie e o dată extrem de importantă pentru România. Nu poți avea, de exemplu, un primar în București fără să îi conferi parteneriatul cu guvernarea. Nicușor Dan ca primar general are nevoie de un Guvern așa cum este Guvernul liberal care să îi asigure o colaborare și o stabilitate pentru următorii 4 ani.

Ați văzut tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în București, inclusiv divergențele dintre doamna Firea și Guvernele PSD care s-au succedat, deci această necesitate este una evidentă, să ai o majoritate atât în Parlament, să ai o majoritate la nivel de administrație locală, să poți să creezi proiecte coerente și să poți să accesezi fondurile europene pentru dezvoltarea  României. Eu cred că de acolo trebuie să plecăm. Orice parteneriat, mai puțin cu PSD-ul pentru că noi am luat o decizie înăuntrul PNL-ului în ceea ce privește PSD-ul. Suntem deschiși inclusiv în parteneriatele  locale pentru că se creează majorități în Consiliile Județene și în Consiliile Locale, dar nu cu PSD-ul”, a punctat deputatul PNL.

Cât despre o alianță cu PRO România, Cristina Trăilă spune că „nu a fost cazul pentru că a avut un scor foarte mic la alegerile locale, deci nu este foarte fezabil”.

Pe de altă parte, deputatul PNL spune că liberalii își doresc o coaliție cu UDMR-ul.

„Categoric da. Sunt parteneriate în Ardeal unde au câștigat la Târgu Mureș, la Satu Mare. Trebuie să ne uităm spre aceste comunități pentru ca ele să funcționeze normal într-o armonie și lucrul acesta s-a întâmplat de nenumărate ori în multe mandate”,  a conchis Trăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *