Ce comisari și ce directorate va avea Roxana Mînzatu în subordine, ca vicepreședintă a Comisiei Europene

Sursa foto: Facebook/ Asociația Happy Moms

Roxana Mînzatu, comisar european din partea României, a primit portofoliul Oameni, Competențe și Pregătire. De asemenea, este unul dintre cei șase vicepreședinți ai Comisiei Europene. Politico explică ce portofolii și directorate generale va avea Mînzatu în subordine.

Când președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a anunțat noua echipă, a avut grijă să sublinieze că toți cei 26 de noi comisari sunt „egali” cu „o responsabilitate egală de a îndeplini prioritățile” Uniunii.

Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Fiecare dintre cei 6 vicepreședinți supraveghează mai multe portofolii, iar fiecare comisar are în subordine unul sau mai multe directorate generale.

Mînzatu coordonează directoratul general pentru Educație, Tineret și Sport, împreună cu comisarul Glenn Micallef, și directoratul general pentru Muncă și Incluziune socială.

De asemenea, are în subordine comisarul pentru zona mediteraneană, Dubravka Suica, comisarul pentru managementul crizelor și egalitate, Hadja Lahbib, Oliver Varhelyi, comisarul pentru sănătatea și bunăstarea animalelor, și comisarul pentru echitate intergeneraţională, cultură, tineret şi sport, Glenn Micallef.

Totuși, portofoliile lui Suica, Lahbib și Varhelyi vor fi coordonate împreună cu alți vicepreședinți ai CE, Kaja Kallas și Teresa Ribera Rodriguez.

Roxana Mînzatu a spus la Digi24 că politicile pe care le va gestiona în cadrul noului colegiu de comisari au alocate 20% din bugetul multianual al UE.

„Am lucrat în zona finanțărilor europene și în zona politicii de coeziune. Portofoliul social, pentru că vorbim de Europa socială, cea pe care va trebui să o păstoresc în tot acest demers pentru competitivitatea Europei. Portofoliul social include gestionarea a 20% din bugetul multianual al UE. Ne uităm în primul rând la Fondul social european Plus (FSE+), care are 143 de miliarde de euro, anvelopă la nivel european”, a spus Mînzatu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: