Skip to content
Politică

Ce condiții pune Ponta ca Pro România să asigure cvorumul la votul de învestire a Guvernului PNL

Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România vor contribui la asigurarea cvorumului, în ziua învestirii Guvernului PNL, dacă liberalii vor înlocui miniștrii propuși care nu au obținut avizul comisiilor parlamentare de specialitate. Ponta a mai precizat că o decizie finală va fi luată luni dimineață.

„În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei trei miniștri respinși de comisii… Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a declarat Ponta, la RTV.

" "
" "

Liberalii respinși în comisiile parlamentare sunt Florin Cîțu (Finanțe), Violeta Alexandru (Muncă) și Ion Ștefan (Dezvoltare).

Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat, a declarat ulterior că liberalii propuși pentru funcțiile de ministru în viitorul Guvern au fost jigniți și amenințați în timpul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate: „Nu ştiu dacă aţi urmărit audierile miniştrilor liberali. Eu nu am văzut aşa ceva în ultimii 20 de ani. Audieri care să dureze trei ore, cu zeci de întrebări, 50-60 de întrebări în care candidaţii noştri au fost jigniţi, au fost ameninţaţi, au fost făcuţi responsabili pentru lucruri pentru care nu aveau nicio vină”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *