Skip to content
Economie

Ce conține Planul de relansare a economiei: Înfiinţarea Fondului Român de Investiţii şi a Băncii Naţionale de Dezvoltare

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Guvernul propune în Planul de relansare a economiei, care va fi prezentat oficial miercuri, înfiinţarea Fondului Român de Investiţii pentru finanţarea unor investiţii în domenii de interes strategic şi înfiinţarea Băncii Naţionale de Dezvoltare (BND) ca instituţie de credit pentru proiecte de investiţii.

În documentul Executivului menţionează, ca măsură de  stimulare pentru creşterea capitalurilor proprii ale companiilor româneşti, acordarea de bonificaţii la plata impozitului pe profit acordată în funcţie de menţinerea capitalurilor proprii pozitive şi/sau creşterea acestora pe o perioadă de timp.

" "

De asemenea, Guvernul anunţă intenţia de a înfiinţa Fondul Român de Investiţii (FRI) pentru finanţarea unor investiţii în domenii de interes strategic, definit ca un fond de investiţii de stat pentru finanţarea unor activităţi precum private equity (fonduri de investiţii sub formă de participare la capitalul social al unor societăţi comerciale), venture capital (fonduri de investiţii în societăţi comerciale nou sau de curând înfiinţate), agenţie de promovare a investiţiilor, proiecte educaţionale pentru antreprenori. Capitalizarea iniţială este de 300 mil. euro.

Guvernul îşi mai propune şi înfiinţarea Băncii Naţionale de Dezvoltare (BND) ca instituţie de credit pentru proiecte de investiţii, după modelul altor bănci de dezvoltare din Uniunea Europeană care contractează împrumuturi pe pieţele de capital şi acordă finanţări, în condiţii avantajoase, pentru proiecte de investiţii care sprijină obiectivele naţionale de interes strategic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *