Skip to content
Politică

SONDAJ Ce cred românii despre stagiul militar voluntar

Un sondaj realizat de INSCOP pe teme legate de securitatea națională a încercat să afle ce părere au românii despre stagiul militar voluntar, un proiect aflat în discuție în această perioadă.

Potrivit rezultatelor sondajului, 79,4% dintre români sunt de acord cu acest proiect, în timp ce 15,1% au o părere proastă, 5,5% nu au știut ce să răspundă.

„Cifra nu este neapărat surprinzătoare în contextul în care suportul românilor pentru armată este semnificativ şi în condiţiile în care, după cum arătau analizele Inscop din primăvară, un procent semnificativ dintre români ia în considerare necesitatea reintroducerii unei forme de stagiu militar. Din acest punct de vedere, soluţia cu stagiul militar pe bază de voluntariat ar putea fi cea mai legiti¬mă, rezolvând atât dezideratul întăririi armatei, cât şi pe cel de asociere a tinerilor care încă sunt în căutarea unei modalităţi de integrare socială cu un fenomen instituţional şi sociali¬zator puternic”, se arată în studiul citat de curierulnational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *