Skip to content
Politică

CE dă România în judecată pe tema unei legi care-i dă bătăi de cap lui Dragnea

Comisia Europeană a luat o decizie care vizează România, Grecia și Irlanda pe motivul că nu au implementat o directivă europeană.

Concret, este vorba de o directivă europeană privind combaterea spălării banilor. Conform profit.ro, firmele nu vor mai avea dreptul să emită acțiuni la purtător, iar societățile care au astăzi acționar având astfel de titluri, care nu includ elementele de identificare ale titularului, vor fi obligate să le transforme în acțiuni nominative în termen de cel mult 1 an și jumătate.

De asemenea, Comisia Europeana a propus ca ţara noastră să plătească o sumă forfetară şi penalizări zilnice până la rezolvarea situaţiei.

Spălarea banilor într-o țară poate duce deseori la infracțiuni în alte țări membre. Tocmai de aceea solicităm tuturor statelor membre să urmeze pașii necesari pentru a opri spălarea banilor”, a declarat Vera Jourova, comisarul european pe justiție.

Dorim să amintim un exemplu celebru pe tema acțiunilor la purtător. Este vorba de Tel Drum. O parte din acțiunile acestei companii au fost pentru multă vreme, până recent, la purtător, ceea ce înseamnă că numele deținătorilor erau ținute la secret.

CITIȚI AICI: Dragnea, afaceri suspecte: 50 de miliarde şi acţiuni la purtător la TEL DRUM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *