Skip to content
Politică

Ce datorii are la stat Robert Negoiță, suspendat de Viorica Dancilă din PSD

Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost suspendat din PSD la CEx-ul din 3 iulie, pe o perioadă de 6 luni. Acesta a criticat în mai multe rânduri premierul și Guvernul, acuzând că administrațiile locale au probleme financiare din cauza Executivului.

Robert Negoiță este cel mai mare datornic la stat din evidențele ANAF, el având de plătit peste 245 de milioane de lei, potrivit declarației sale de avere.

El ar putea beneficia, însă, de noile măsuri fiscale anunțate de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Sectorul economic privat va fi principalul beneficiar. Cadrul legislativ propune un plafon de un milion de lei și împărțit între persoane fizice și juridice. Ordonanța se referă la măsuri de restructurare a obligațiilor restante la 31 decembrie 2018, pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazat pe un plan de restructurare, plată eșalonată și supraveghere fiscală din partea ANAF pe perioada acestei înlesniri. Oarecum sunt similare procedurile cu cele din zona de insolvență ca plan de restructurare. Pe baza acelui plan, în urma solicitării companiei, că nu e o obligație, prezintă acel plan care se face de o persoană autorizată”, a spus Teodorovici.

„Se face o eșalonare a obligațiilor și se poate reduce până la jumătate din principal, 30-40-50%. Sunt mai multe propuneri. Dacă acea companie respectă acest calendar, atunci se șterg accesoriile la finalul acestei perioade. Dacă nu, situația revine la momentul inițial. La momentul acela, lucrurile s-au închis pentru acea companie”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *