Ce decizii majore se vor lua la București, la Congresul PPE din 2024. Detalii în exclusivitate

Siegfried Muresan - la Puterea Știrilor

Invitat joi la emisiunea Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE, a oferit detalii în exclusivitate despre cel mai mare eveniment politic din Europa, care va reuni în perioada 6 -7 martie 2024, la București, 15 șefi de state și șefi de guverne: Congresul Partidului Popular European.

Facem precizatrea că la evenimentul de anul viitor vor participa peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care vor fi toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

„Vreau să spunem Uniunii Europene această poveste pro-europeană din România”

„Lucrurile sunt foarte clare. Motivul pentru care am propus organizarea la București a Congresului Partidului Popular European este faptul că anul următor România va avea patru runde de alegeri și faptul că România a avut un comportament proeuropean exemplar în toate situațiile dificile de criză din ultimii ani. Pe durata pandemiei generate de coronavirus am fost solidari cu alte state europene aflate în dificultate, am și beneficiat de solidaritatea altor state pe durata războiului din Ucraina. De asemenea, România a fost pe deplin solidară cu Ucraina. Guvernarea din România în ultimii ani a fost o guvernare pro-europeană și a fost un partener important pentru Uniunea Europeană.

Vreau să spunem Uniunii Europene această poveste pro-europeană din România, în condițiile în care în alte state am văzut că au mai existat și atitudini anti-europene și vreau să spunem și oamenilor din România că Uniunea Europeană este alături de noi, că ne-a sprijinit cu mai multe fonduri europene decât oricând și cu multe alte lucruri. Deci, vreau să dăm acest mesaj pro-european oamenilor din România și oamenii să înțeleagă exact de ce partidele populiste, eurosceptice, extremiste nu reprezintă soluția”, a declarat vicepreședintele PPE, în direct la emisiunea Puterea Știrilor.

La București se va adopta rogramul electoral al Partidului Popular European

„Prin venirea la București, cea mai mare familie politică europeană, Partidul Popular European, își exprimă solidaritatea cu noi, statele din Europa Centrală și de Est, care am fost în prima linie a conflictului din Ucraina, care am primit cei mai mulți refugiați, care a trebuit să facem față acestei situații.

Partidul Popular European își exprimă solidaritatea cu noi, dar și cu Republica Moldova și cu Ucraina. Acestea au fost argumentele care au convins Partidul Popular European să ne dea câștig de cauză, să aleagă aplicația noastră din competiția existentă cu alte state și alte aplicații și vom avea acest eveniment care va fi un eveniment definitoriu pentru Uniunea Europeană pe următorii 5 ani, fiindcă la București se va adopta rogramul electoral al Partidului Popular European. Noi vom câștiga alegerile europarlamentare la nivel european și vom conduce Europa și în următorii 5 ani. Vom deține poziția de președinte al Comisiei Europene și în următorii 5 ani. Și agenda pe următorii 5 ani va avea la bază tocmai programul electoral adoptat la București. Deci vom decide la București cu ce program, în ce formă, vom aborda pentru România, dar și la nivel european campania pentru europarlamentare”, a mai precizat Siegfried Mureșan, la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: