Ce donaţii au primit prezidenţiabilii

Valoarea totală a donaţiilor primite şi declarate de alianţe, partide în prima saptămână a campaniei electorale depășește suma de  740.000 lei, conform Autorității Electorale Permanente (AEP).

Potrivit informaţiilor furnizate de AEP, în prima săptămână de campanie, alianţa electorală ACL PNL-PDL a primit peste 320.000 lei, clasându-se pe locul I în clasamentul donaţiilor primite şi declarate. În acelaşi timp, alianţa electorală PSD-UNPR-PC a primit şi declarat donaţii în valoare de peste 300.000 lei.

Partidul Mişcarea Populară ocupă locul trei în clasamentul donaţiilor, formaţiunea primind şi declarând, în prima săptămână a campaniei electorale, 106.000 lei. Spre deosebire de ACL, PSD şi PMP, care se află în topul clasamentului, UDMR a primit şi declarat, în perioada menţionată, donaţii în valoare totală de 4.000 de lei, în timp ce PPDD a primit şi declarat donaţii doar de 1.000 lei.

Celelalte partide înscrise în cursa electorală, respectiv Partidul Alternativa Socialistă, Partidul Popular Maghiar din Transilvania, Partidul Ecologist Român, Partidul PRODEMO, Partidul România Mare nu au declarat donaţii.

În ceea ce priveşte candidaţii independenţi, topul donaţiilor primite şi declarate în prima săptămână de campanie este condus de Călin Popescu-Tăriceanu, cu peste 207.000 lei.

El este urmat de Teodor Meleşcanu, cu 92.500 lei, Monica Macovei, cu 55.000 lei, din care 28.000 lei donaţi de persoane juridice şi aproape 27.000 lei donaţi de persoane fizice, clasamentul fiind închis de Gheorghe Funar, cu 1.500 lei. Astfel, valoarea totală a donaţiilor primite şi declarate de candidaţii independenţi în prima săptămână de campanie este de peste 350.000 lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL