Skip to content
Politică

Ce efecte noi ale paracetamolului au fost descoperite

" "

Cercetătorii americani au descoperit un efect secundar al paracetamolului.

Mai precis, paracetamolul ar atenua nu doar durerile, ci și reacțiile emoționale. Deși este un medicament liber pe piață, din cauza acestei descoperiri, paracetamolul poate fi considerat un drog ușor, relatează b1.ro.

" "
" "

„Paracetamolul sau acetaminofen poate fi văzut și ca un medicament care poate scădea intensitatea reacțiilor emoționale”, susține Geoffrey Durso, psiholog în cadrul Ohio State University.

Astfel, oamenii de știință au realizat un studiu pentru a demonstra că paracetamolul nu calmează doar durere fizică.

Durso s-a ocupat de crearea lucrării pe un eșantion de 82 de tineri care au ingerat 1000 mg de acetaminofen sau o pastilă placebo, identică din punct de vedere al aspectului. O oră mai târziu a solicitat respondenților să privească o serie de 40 de fotografii, capabile să stârnească emoții puternice. Tinerii au fost nevoiți să noteze fotografiile cu cifre cuprinse între 5 și -5. După prima vizionare, aceștia le-au mai văzut o dată, notând intensitatea reacțiilor emoționale cu valori cuprinse între 0 și 10.

Rezultatul studiului a demonstrat că tinerii cărora le-a fost administrat paracetamol au avut reacții emoționale scăzute ca intensitate, imaginile vesele nu au fost percepute așa, iar cele negative au fost notate drept nu foarte supărătoare.

„Oamenii care au luat acetaminofen nu au avut valori de intensitate ca cei cărora le-au fost administrate pastile placebo”, susține Bladwin Way, co-autor al studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *