MApN lămurește misterul luminilor ciudate filmate noaptea pe cer de gălățenii speriați că suntem atacați de ruși

Îngrijorare în zona de est a țării după ce, noaptea trecută, mai multe lumini au fost fotografiate pe cer în județul Galați. Oamenii s-au temut că ar putea fi drone militare și că România ar putea fi atacată de ruși.

Ministerul Apărării Naționale a precizat că a fost vorba despre sisteme de semnalizare pe timp de noapte pentru militarii americani care fac exerciții la Smârdan.

Vecinătatea cu Republica Moldova și Ucraina și, mai ales, incidentele apărute de la începutul agresiunii Rusiei, îi determină pe oameni să se teamă de orice lumină neobișnuită pe care o văd pe cer.

Luni noapte, mai multe lumini galbene, grupate, au fost fotografiate și filmate de locuitorii din zona de sud a județului Galați. Secvențele au fost postate pe platformele de socializare și au trezit reacții contradictorii.

Oamenii s-au speriat că ar putea fi vorba despre drone rusești

Una dintre ipotezele cele mai puțin plauzibile era că luminile ar fi provenit de la drone militare rusești. Mai ușor de crezut ar fi că luminile respective ar fi folosite pentru orientarea pe timp de noapte pentru militarii care desfășoară exerciții în Centrul de Instruire de la Smârdan, de lângă Galați.

Cert este că, la sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de joi spre vineri, o dronă pe care erau inscripții în limba rusă a căzut în Insula Mare a Brăilei, la numai 7 kilometri de oraș. Specialiștii MApN au ridicat rămășițele și urmează să prezinte concluziile lor legate de proveniența aparatului de zbor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL