Skip to content
Politică

Ce este AIPAC, conferința la care a participat și premierul României, Viorica Dăncilă

În perioada 24-26 martie are loc AIPAC Policy Conference în Statele Unite, o conferință care celebrează parteneriatul dintre SUA și Israel. Rolul AIPAC este de a „întări, proteja și promova relația SUA-Israel într-o manieră care întărește securitatea Statelor Unite și a Israelului”. La conferințele organizate în anii precedenți au fost invitați președinții Statelor Unite, Donald Trump și Barack Obama, precum și premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului, la conferința din acest an au confirmat participarea în calitate de speaker Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului și secretarul de stat Michael Pompeo.

" "

AIPAC Policy Conference este cea mai mare comunitate pro-Israel din America. Participanții la conferință trebuie să plătească o taxă de 599 de dolari.

Anul acesta la eveniment a participat și premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a anunțat că ea, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *