Skip to content
Politică

Ce este AIPAC, conferința la care a participat și premierul României, Viorica Dăncilă

În perioada 24-26 martie are loc AIPAC Policy Conference în Statele Unite, o conferință care celebrează parteneriatul dintre SUA și Israel. Rolul AIPAC este de a „întări, proteja și promova relația SUA-Israel într-o manieră care întărește securitatea Statelor Unite și a Israelului”. La conferințele organizate în anii precedenți au fost invitați președinții Statelor Unite, Donald Trump și Barack Obama, precum și premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului, la conferința din acest an au confirmat participarea în calitate de speaker Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului și secretarul de stat Michael Pompeo.

AIPAC Policy Conference este cea mai mare comunitate pro-Israel din America. Participanții la conferință trebuie să plătească o taxă de 599 de dolari.

Anul acesta la eveniment a participat și premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a anunțat că ea, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *