Skip to content
Politică

Ce este ”Flat Earth”, grupul în care este membră Ramona Ioana Bruynseels, candidată la alegerile prezidențiale 2019

NY Post

Ramona Ioana Bruynseels este candidatul Partidului Puterii Umaniste (PPU), condus de la Dan Voiculescu, la alegerile prezidențiale din 2019. A terminat Facultatea de Drept şi a absolvit un program în cadrul Universităţii Harvard.

Ea este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţine că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă. Și nu e singura! Potrivit unui studiu Ivox, unul din 10 români consideră că Pământul este plat, acest lucru fiind vizibil cu ochiul liber, iar doi din 10 români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului.

Flat Earth Society este o organizație cu sediul la Lancaster, California, care susține teoria pământului plat. Teoria contemporană a pământului plat a fost inițiată de inventatorul englez, Samuel Rowbotham (1816-1884). Pornind de la interpretarea unor pasaje biblice, Rowbotham a publicat o carte cu 430 de pagini, numită „Pământul nu este rotund” (Earth Not a Globe), în care și-a exprimat punctul de vedere.

 

În 1947, Klaas Dijkstra, un om de știință amator, a afirmat că Pământul este plat, afirmație pe care a susținut-o până la moartea sa în 1969. Conform teoriei sale, Pământul este un disc rotund plat care are la marginea sa un zid din gheață – acestă zonă fiind considerată Polul Sud. Dijkstra a numit Polul Sud ca „zona de apatie”, lumea se termină acolo, aerul este subțire și busola nu funcționează corect. Polul Nord se află în centrul Pământului plat al lui Dijkstra.

Teorie cu susținători celebri

Shaquille O’Neal, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria NBA-ului, susține, de asemenea, că Pământul este plat.

„Conduc de pe o coastă pe alta, iar Pământul ăsta este plat pentru mine. Conduc din Florida în California tot timpul și este plat. Eu nu merg în sus și în jos, în unghiuri de 360 de grade. Vreți să îmi spuneți că China este sub noi? China este sub noi? Nu este. Lumea este plată. Oh, imagini din satelit? Acestea ar putea fi editate. Spun doar că atunci când conduc eu din Florida la New York totul e plat. New York la Seattle – plat. Seattle la LA – plat“, a declarat O’Neal.

1 comentariu la “Ce este ”Flat Earth”, grupul în care este membră Ramona Ioana Bruynseels, candidată la alegerile prezidențiale 2019

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *