Ce este sindromul plămânului alb. Medic: Avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import

Sursa foto: Facebook

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş din Bucureşti, a explicat că sindromul plămânului alb a fost dintotdeuna printre noi, iar măsurile de prevenţie sunt aceleaşi ca pentru orice alte boli cu transmitere prin căile respiratorii. „Avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import”, precizează medicul.

Se vorbeşte despre mycoplasma pneumoniae, nu este un virus, este o bacterie. Această mycoplasmă a fost printre noi dintotdeuna, este adevărat că la nivel de cazuri izolate şi acele cazuri cu plămânul alb reprezintă complicaţiile sau formele severe de infecţie cu mycoplasmă. Acest lucru înseamnă că în momentul în care am o pneumonie cu mycoplasmă care nu e tratată la timp, poate să evolueze către plămânul alb. Sigur că avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import, nu e nimic misterios, nu înseamnă că a venit această bacterie cu avionul de undeva, ea a fost dintotdeuna alături de noi”, a declarat dr. Adrian Marinescu, marţi, la Medika TV, potrivit News.ro.

Medicul a spus că nu poate fi vorba de o pandemie sau epidemie.

„Nu se transmite atât de uşor încât să ne gândim cumva la epidemii sau pandemii. Cred că e important să conştientizăm că ea există, să monitorizăm ceea ce s-a întâmplat în China şi Europa şi să vedem dacă lucrurile într-adevăr s-au schimbat sau nu. Ce avem deocamdată la Institutul Matei Balş şi în general în ţară sunt doar cazuri izolate, nu e niciun motiv de îngrijorare sau să mă gândesc că această infecţie explodează sau că va da foarte multe cazuri”, a spus Adrian Marinescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: