Ce este „virusul leneș” care a afectat 19 persoane în două luni. Boala se răspândește în America și Europa

Sursa foto: Pexels

Un virus provenit de la animalul numit „Leneș” se răspândește prin înțepături de insecte și a ajuns în Europa. În ultimele două luni, 19 persoane au fost diagnosticate, a transmis Centrul European de Control al Bolilor (ECDC).

Virusul Oropouche, cunoscut drept „virusul leneș”, a fost observat la călătorii europeni care se întorceau acasă din America. Boala provocată de virus, asemănătoare Zika care se răspândește în America, a fost detectată pentru prima dată în Europa, afectând persoane din Spania, Italia și Germania.

În iunie și iulie, 19 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Oropouche au fost detectate în Europa în rândul călătorilor care se întorceau din Cuba sau Brazilia, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Boala este transmisă la om de către un tip de muscă care mușcă, precum și de țânțari, scrie Live Sience.

„Prognosticul de recuperare este bun, iar rezultatele fatale sunt extrem de rare”, a declarat agenția într-o evaluare a riscurilor publicată la 9 august.

Ce simptome sunt

Virusul Oropouche poate provoca simptome similare cu Zika, inclusiv febră bruscă, dureri musculare, sensibilitate la lumină, dureri oculare, vărsături și erupții cutanate.

În aproximativ 4% din cazuri, virusul poate infecta sistemul nervos, provocând inflamații în jurul măduvei spinării și al creierului sau chiar în interiorul creierului. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor se recuperează în decurs de câteva zile până la o lună.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: