Skip to content
Politică

Ce evenimente îi așteaptă pe români pe litoral în minivacanța de 1 mai

Tradiționala paradă a litoralului românesc, concerte cu cei mai în vogă artiști români, târgul de antichități, un spectacol multietnic de muzica si dansuri, show de lasere și o lansare de sute de lampioane sunt doar câteva dintre evenimentele la care puteți lua parte pe litoralul românesc în minivacanța de 1 mai.

Totodată, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, special pentru aceste zile au fost pregătite pachete de cazare cu tarife speciale pentru cei care vor sărbători 1 mai muncitoresc pe malul mării.

Astfel, vi se promit petreceri cu DJ internaționali, nenumărate evenimente care mai de care mai interesante și reduceri la multe servicii. Indiferent că veți merge în Mamaia, Năvodari, Eforie, Costinești sau în Delta Dunării, vă sunt promise activități de excepție și o minivacanță de neuitat.

Redăm integral comunicatul de presă:

„De 01 Mai, va invitam pe Litoralul Romanesc si in Delta Dunarii! Am pregatit pachete de cazare cu tarife speciale, in toate statiunile pegatirile sunt in toi, cluburile se vor intrece in petreceri cu DJ internationali, centrele balneo – spa sunt deschise, iar conditiile meteo sunt extrem de favorabile pentru prima plaja sau prima plimbare cu barca in Delta Dunarii, pe anul 2014!

LITORALUL ROMANESC

Ca de obicei, incepem Sezonul la 01 Mai, cu traditionala PARADA a LITORALULUI ROMANESC, organizata de Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii. In intervalul orar 10:00-14:30, pe traseul Mamaia – Navodari – Constanta – Eforie – Constanta – Mamaia, parada va reuni autobuze etajate, Carul prietenilor Facebook, peste 30 de masini de epoca, motociclete, masini de la Raliul Deltei, Fanfara RAJA, etc.

Regasiti mai jos programul detaliat al acestei parade:

10.00 – Intalnire participanti parcarea Aqua Magic ( autocare etajate, masini de epoca, motociclete, carul prietenii facebook, etc.);
10.30 – Start Parada Litoralului Romanesc, defilare prin Mamaia, spre Navodari
11:00 – Petrecere in Tabara Delfinul Navodari, alaturi de primarul Nicolae Matei
11:30 – Start spre Constanta – Bvd Alexandru Lapusneanu – Gara – Bvd. 1 Mai
12.45 – Eforie Sud – Parcul Primariei – Targul de antichitati ANTICA, alaturi de primarul Eforie, Ovidiu Brailoiu ;
13:30 – Parada porneste spre Eforie Nord (tranzit prin centru)
14:00 – Sosire in Constanta
14.30 – Parada se opreste in parcarea Aqua Magic

Partenerii Paradei Litoralului Romanesc sunt: Hotel Golden Tulip Mamaia, Raliul Deltei Dunarii, Retromobil Club Roman, Seawolves Motorcycle Club Romania, Clubul prietenilor Tomiris, RATC, Radio Vacanta, RAJA, ANPCPPSR, TV Neptun .

MAMAIA – 19:00 – 21:00, pe scena special amenajata pe plaja din zona Cazino Mamaia va avea loc un spectacol multietnic de muzica si dansuri, organizat de catre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism. Vor participa la spectacol: Ansamblul Folcloric Brauletul Dobrogean, Ansamblul Fluria al Comunitatii Armâne din Constanţa, Ansamblul Elpis al Comunitatii Elene din Constanta, si vedeta constănţeană Andreea Olariu. Partenerul evenimentului este Radio Vacanta.

Imediat dupa spectacolul de la scena, oficialitatile prezente vor sustine un speech in fata publicului participant si vor lansa doua filme de promovare, respectiv Filmul oficial al statiunii Mamaia in versiunea integrală si spotul “Descopera Romania: priveste cu sufletul si asculta cu inima”, la care sunt asteptati sa participe mii de turisti.

In incheiere, turistii vor avea parte de un spectaculos show de lasere si o lansare de sute de lampioane pe cerul statiunii Mamaia, deasupra marii.

Cluburile din Mamaia vor difuza simultan filmul de promovare, care va fi urmarit, astfel, de miile de turisti prezenti in statiune.

LITORAL

In statiunile Navodari, Eforie si Costinesti vor avea loc evenimente similare, organizate de catre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si Autoritatea Nationala pentru Turism cu sprijinul primariilor care administreaza aceste statiuni, intr-un concept comun, menit sa promoveze statiunile de pe litoral, numit “Redescopera Litoralul Romanesc”, astfel :

Navodari – 1 mai 2014: in Tabara Delfinul
Programul artistic va incepe la ora 11:00, se va incheia in jurul orei 20:00 si va cuprinde urmatorii artisti: What’s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernavodeanu, Ionut Dulgheriu. Seara se va incheia cu un show de lasere.In corturile amenajate in apropierea scenei vor fi oferite gratuit celor prezenti produse alimentare traditionale romanesti, vor fi organizate expozitii, sesiuni de face-painting, se vor realize / printa fotografii ce urmeaza a fi oferite persoanelor prezente la eveniment. Evenimentul se va incheia cu un show de lasere.

Eforie Sud – 1 mai 2014: in Parcul Primariei (Str. Progresului)
– Expozitie de antichitati “Targul Antica”
– Program artistic in intervalul orar 17:00 – 20.30
– Teatrul de copii Zurli – Festival muzica si dans pentru copii (aprox. 2 h 30 min);
– concert NADIR Vocea Romaniei;
– 20:30 – show lasere

Costinesti – 2 mai 2014: plaja Costinesti – Zona Obelisc
– Jocuri sportive, jocuri pe plaja
– Spectacol cu trupe de folk si rock, artişti solo etc.
– 20:30 – show lasere

De asemenea, in urma parteneriatului dintre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons, in perioada mini-vacantei de 1 Mai vor fi distribuite gratuit materiale informative educative din cadrul Campaniei Nationale “o 9atitudine!” catre agentii economici de pe litoral ( hoteluri, cluburi, restaurante, etc.) cat si catre turistii prezenti la evenimentele desfasurate cu ocazia Deschiderii sezonului Estival 2014.

INFORMATII UTILE

Autobuze etajate
In perioada 30 aprilie – 4 mai 2014, autobuzele etajate vor circula in program 10.00 – 20.00 zilnic, cu frecventa de 30 minute, cu plecari din Gara.
Traseul este cel consacrat „Mamaia Estival”: Gara – Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Batran – Bd. Mamaia pana la capatul statiunii la Hotel Caraiman si retur pe Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara.
Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare in autobuz, la pretul de 5 lei.

Telegondola Mamaia
In perioada 1-4 mai 2014, Telegondola va functiona zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarif: 15 lei / persoana (o calatorie). Copiii sub 7 ani si persoanele cu handicap beneficiaza de transport gratuit.

Pod Agigea
În perioada 29.04.2014 ora 14.00 – 06.05.2014 ora 08.00, pe podul Agigea se va circula doar cu restricție de viteză, 50 km/h, fără restricție de tonaj doar pentru transportul de călători, restricțiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menținute. În această perioadă, se va circula pe trei benzi, Poliția Rutieră stabilind, în funcție de fluxul de trafic numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje.

DELTA DUNARII

In perioada 1- 4 mai, turistii vor avea parte de un eveniment inedit, respectiv Sulina Fusion Cruise, prima editie. Astfel, timp de trei zile și trei nopți, turistii pot petrece alături de Kiss FM la Sulina, în cel mai îndepărtat punct Estic al Europei, lângă gura de vărsare a Brațului Sulina în Marea Negră, pe plaja vechiului Porto–Franco, oraș al marinarilor, aventurierilor, piraților, al lucrătorilor plătiți în aur, al moravurilor ușoare, dar și primul oraș de pe continent unde se poate vorbi de conceptul Europei Unite.

Programul evenimentului este urmatorul:
Joi 1 mai – Ship Parade, orele 12:00, Partydul Kiss Fm în frunte cu Dan Fințescu și Olix, alături de Cristi Nitzu și Ana Moga vă asteaptă pe faleza municipiului Tulcea, gata îmbarcați și cu chef de party.Orele 13:00, “Vaporul Kiss Fm ” părăsește portul Tulcea! – Cinci ore de petrecere pe vapor, cinci ore de veselie și sunt primele cinci ore de încălzire am spune noi, pentru că vor urma alte multe multe ore de petrecere pe plajă! Vineri 2 mai – Pirate Day: orele 11:00 – 12:00 – Distracţia va reîncepe pe plajă cu muzică și bucătărie tradiţională în aer liber. Se vor prepara mâncăruri din pește, cum ar fi tradiționalul storceag (ciorba de peşte), grătar de pește şi cârnaţi de vită pentru a acoperi toate gusturile.
Mâncărurile vor fi preparate de către „pirații” noștri din localiate, bucătari cu experiență în arta culinară tradițională.
Petrecerea „piraților” va continua cu un concurs de băut bere (beerpong, băut bere cu paiul), trasul sforii, iar pe înserate club – disco şi foc de tabără, toate acestea în stilul specific rebelilor pirați și nu în ultimul rând alături de invitații noștri, echipa Kiss Fm în frunte cu Cristi Nitzu și Ana Moga, Chris T. și rezident Dj Daniel.
Sâmbătă 3 mai 2014 – Competition Day : Orele 11:00 – 12:00 – Distracţia pe plajă va continua cu concursuri de Darts şi Poker.
Ora 21:00 – Va avea loc premierea câștigătorilor concursurilor din cadrul evenimentului, iar după festivitate, petrecerea va continua cu un mega foc de tabără, acompaniat de muzică live (chitară), iar nu în ultimul rând un mega foc de artificii va lumina cerul. După miezul nopții invitații noștri Cristi Nitzu și Ana Moga de la Kiss Fm, alături de Chris T. și rezident Dj Daniel, vor trece înapoi la „butoane” și vor continua petrecerea!

Un alt eveniment ce se va desfasura in Delta Dunarii de 1 Mai este „Coşia din Cerna” , un eveniment in cadrul caruia vor avea loc concursuri de echitatie, degustari de produse traditionale, spectacole in aer liber, etc.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii: “Parada Litoralului Romanesc a devenit deja o traditie pentru ziua de 1 Mai. Ca si anul trecut, turistii si constantenii pot sa participe alaturi de noi pe tot traseul stabilit, in carul prietenilor Facebook, prin inscrierea pe pagina Facebook a Asociatiei Litoral – Delta Dunarii – in limita locurilor disponibile. Parada va avea prima oprire in Navodari, unde se va face Deschiderea Oficiala a Sezonului Estival 2014 si va continua cu defilarea prin Eforie, Constanta si Mamaia. In toate statiunile de pe litoral vor avea loc pe 1 si 2 mai evenimente, spectacole, concerte pentru primii nostri turisti din 2014. In statiunile din Sudul Litoralului fanii sporturilor auto se vor bucura sa participe din nou la evenimentul 1 Mai Tuning Fest.

Daca pe Litoral avem deja o traditie in organizarea Paradei Litoralului Romanesc, in ceea ce priveste DELTA DUNARII, putem spune ca avem o premiera pentru acest an, respectiv Sulina Fusion Cruise, un eveniment dedicat tinerilor pasionati de peisajele unice ale Deltei Dunarii, si de muzica buna care va asigurata de catre postul de radio KISS FM.

In numele membrilor Asociatiei de Promovare Litoral – Delta Dunarii, doresc sa invit turistii, constantenii si tulcenii sa se bucure de aceste zile libere si sa participe la evenimentele noastre”, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *