Skip to content
Societate

Ce făcea de fapt ministrul Lucian Bode în timpul accidentului! Cum poate scăpa de orice vină

Inquam Photos/Mircea Manole

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, joi seară, că s-a exagerat destul de mult în legătură cu accidentul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, având în vedere că acesta era pe bancheta din spate a maşinii SPP.

Potrivit acesteia, ministrul dormea, nefiind, astfel, cu nimic vinovat de producerea evenimentulu rutier. Turcan a apreciat că ”este o cale destul de lungă”, de la ce s-a întâmplat până a a cere demisii.

Raluca Turcan a fost întrebată, joi, la TVR, despre accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode şi a afirmat: ”Am văzut această turnură a accidentului pe care l-a suferit ministrul Bode zilele trecute. Poate este bine de ştiut că ministrul se deplasa cu maşina SPP, că stătea pe bancheta din spate, că dormea şi că, practic, nu are nicio vină în privinţa acestui accident”.

Vicepremierul a precizat că ”legile în privinţa folosirii maşinilor SPP sunt foarte clare”. ”Dacă mă înterbaţi pe mine, cred că, pur şi simplu, s-a exagerat destul de mult în privinţa acestui accident. Asta nu înseamnă că demnitarii nu ar trebui să ţină cont de semnalele publice şi atunci când sunt cu maşinile de serviciu să ceară mai multă prudenţă. De aici şi până la a cere demisii şi a face nişte acuze pentru un om care nici măcar nu ştia în ce regim se deplasa maşina pentru că dormea, este o cale destul de lungă”, a adăugat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Dosarul penal deschis în cazul accidentului în care a fost implicată maşina SPP în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti de către Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Iniţial, dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, a fost declinat către Parchetul Miliar întrucât şoferul ministrului are grad militar. SPP a transmis deja detalii despre incident, spunând că regretă ”disconfortul creat participanţilor la trafic”. Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *