Ce a făcut Victor Ponta în Ucraina

Premierul Victor Ponta, şi omologul său ucrainean, Arsenie Iaţeniuk, au semnat, joi, la Kiev, un acord privind micul trafic la frontiera dintre cele două ţări.

Cu acest prilej, Ponta a înmânat părţii ucrainiene un document prin care autorităţile de la Bucureşti solicită deschiderea unui consulat. Solicitarea este ca acest consulat să fie deschis în regiunea ucraineană Transcarpatia, în localitatea Solotvino.

De partea cealaltă, şi Ucraina intenţionează să deschidă un consulat în Sighetul Marmaţiei.

„Este încă un pas pentru liberalizarea regimului vizelor. În ceea ce priveşte acest acord, 500.000 de cetăţeni ai Ucrainei pot să viziteze România fără viză”, a spus Iaţeniuk, despre acordul bilateral.

Premierul Ponta a precizat că România susţine ridicarea cât mai curând a vizelor pentru Ucraina, o ţară pe care o consideră nu numai vecină, ci şi prietenă.

„Dacă cineva mă întreba până azi care sunt relaţiile dintre România şi Ucraina, îi spuneam: <<Doar vecini>>. De azi, suntem şi prieteni, nu doar vecini”, a spus Ponta.

Referitor la acordul semnat, Ponta a apreciat că aproape două milioane de cetăţeni ai celor două state pot beneficia de facilitatea oferită.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: