În ce familie politică a fost acceptat PMP în Parlamentul European

Partidul Mișcarea Popularăa fost acceptat în grupul PPE din Parlamentul European. Decizia a fost luată în cadrul grupului de lucru al formațiunii europene responsabil cu primirea membrilor.

Astfel, PMP va fi admis oficial în PPE cu ocazia Adunării Politice a formaţiunii europene care se va desfăşura pe 11-12 septembrie şi la care va participa şi președintele PMP, Elena Udrea.

 „Partidul Mişcarea Populară a depus deja, din februarie 2014, o cerere completă pentru a deveni membru deplin al PPE. Procesul este în desfăşurare şi se va încheia cu ocazia reuniunii din septembrie a Biroului Politic“, spunea Joseph Daul, preşedintele PPE, în urmă cu câteva săptămâni.

Deci, în Parlamentul European, PMP se va afla în aceeași familie politică cu PNL și PDL. Vă reamintim că PNL a decis să adere la PPE imediat după alegerile europarlamentare.

Totodată, grupul de lucru al PPE responsabil cu primirea membrilor a decis marţi, la Bruxelles, să recomande Adunării politice şi primirea PNL în Partidul Popular European, cu ocazia reuniunii din 11-12 septembrie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: