Ce frumoasă e România unită. Un gând pentru Diaspora

Sursa foto: Marinela Angheluș

Doamne, ce frumoasă e România unită! Vă rog, dacă sunt într-un vis, să nu mă treziți.

Am plâns, mi s-a făcut pielea de găină, am trecut prin toate stările, și asta datorită „Generației de suflet” și zecilor de mii de români prezenți la meciurile ei. Nu mă pricep deloc la fotbal, evit în general să îmi dau cu părerea despre lucrurile la care nu mă pricep, însă tot ce pot să spun e că nu am mai văzut niciodată o Românie atât de unită, o țară care a trecut prin multe și de fiecare dată a trebuit să se lupte mult pentru a se ridica.

Doamne, ce frumoasă e România unită! Când a început imnul, modul în care zecile de mii de români veniți din toate colțurile lumii cântau cu tot sufletul „Deșteaptă-te, române” m-a copleșit. Mi-am dat seama că România mai primește o șansă, că Diaspora noastră n-a uitat-o. Chiar dacă poate au primit multe dezamăgiri, românii noștri, indiferent în ce colț al lumii ar fi, ne-au demonstrat că inima lor bate în continuare pentru țărișoara asta.

Doamne, ce frumoasă e România unită! Dragi români plecați în speranța unei zile de mâine mai bună, știm că fiecare colț de lume în care ați ajuns v-a oferit oportunități și noi începuturi. Ați construit vieți, ați îmbrățișat culturi diverse și ați contribuit la comunitățile în care trăiți cu aceeași pasiune și determinare care vă definește ca români. Fiecare reușită a voastră este o mândrie pentru noi toți, pentru că purtați cu voi spiritul românesc și valorile care ne unesc.

Dar în mijlocul acestor realizări, dorul de România se vede. Vă așteptăm acasă nu doar cu speranța de a vă revedea, ci și cu recunoștință pentru tot ce ați realizat și pentru faptul că ați păstrat vie flacăra românească oriunde ați fost.

Să știți că și nouă ne-a fost greu, ne-au furat, ne-au dat la o parte, ne-am gândit de multe ori că e mai bine să plecăm cu voi, dar am luptat să ne ridicăm puțin câte puțin. Din ce ne-a mai rămas am încercat să construim drumuri, să avem și noi spitale așa cum ați găsit voi unde v-ați dus, să nu ne mai cadă școlile pe copii. Ne-am luptat cu ei, am pierdut, dar am și câștigat. Azi, România arată mai bine decât ați lăsat-o și vă așteaptă acasă. Locul vostru e aici, acasă.

Doamne, ce frumoasă e România unită!

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: