Skip to content
Politică

Ce gafe a descoperit FMI în mapele de la Palatul Victoria

O echipă de evaluatori a Fondului Monetar International (FMI) a participat, luna trecuta, la un audit pe tema transparenţei fiscale. România stă bine la 30 din cele 36 de criterii ale FMI, dar auditul nu a inclus companiile de stat, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, raportul FMI critică erorile Executivului de la Bucureşti in estimarile privind evolutia PIB-ului, revizuiri in sus ale cheltuielilor publice si optimism cu privire la veniturile bugetare.

Alte minusuri detectate de FMI sunt deficientele in evaluarea si supravegherea investitiilor publice si lipsa de promptitudine in aprobarea bugetelor anuale.

De asemenea, Consiliul fiscal nu primeste de multe ori la timp documentele bugetare relevante, ramanandu-i prea putin timp pentru o analiză de fond.

Citește și Ce recomandă FMI României

FMI recomanda imbunatatirea calitatii si integritatii rapoartelor fiscale guvernamentale, includerea de prognoze macroeconomice mai detaliate in documentele care stau la baza fundamentarii bugetului, cresterea transparentei documentatie bugetare si extinderea analizei riscurilor fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *