Ce i-a scris Ana Birchall secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, despre Mircea Geoană

sursa: X

Ana Birchall, candidat la alegerile prezidențiale, i-a scris secretarului general al NATO, Jens Stotlenberg, despre Mircea Geoană. Iată scrisoarea integrală a Anei Birchall către Jens Stoltenberg:

„Stimate domnule Jens STOLTENBERG – Secretar General NATO,

Numele meu este Ana BIRCHALL și sunt candidat la alegerile prezidențiale din România, fost viceprim-ministru și fost ministru al justiției. Vă scriu pentru a solicita clarificări cu privire la situația domnului Mircea GEOANĂ, care ocupă în prezent funcția de Secretar General Adjunct al NATO și care, potrivit informațiilor publice disponibile, inclusiv instituțiilor statului român, intenționează să candideze la funcția de Președinte al României.

Ca organizație militară internațională majoră, NATO aderă la un Cod de conduită riguros, menit să asigure integritatea și imparțialitatea tuturor membrilor săi. În acest sens, am identificat două aspecte relevante ale Codului de conduită al NATO care pot necesita atenția dumneavoastră temeinică:

2.    Incompatibilitatea și cerințele de consimțământ: Punctul 12.2.1 din Codul de conduită prevede în mod explicit că niciun membru al personalului NATO nu poate candida la o funcție publică fără a obține acordul prealabil al șefului organismului NATO.
În plus, domnul GEOANĂ utilizează în mod constant sigla și identitatea de marcă a NATO în aproape toate aparițiile sale publice, majoritatea acestora neavând legătură cu activitățile militare și de securitate ale NATO. Prin campanie activă timp de cel puțin 1 an și jumătate, înregistrarea la autoritatea competentă a logo-ului și sloganului său de campanie, căutarea activă și strângerea de fonduri pentru campanie, discursuri clar politice pentru a da doar câteva exemple, practic prin campanie activă și participare la alegerile naționale din România în timp ce încă îndeplinește funcția de Secretar General Adjunct al NATO.
Mai mult decât atât, domnul GEOANĂ se folosește în mod constant de afilierea sa la NATO, de puternicul brand NATO, de recunoașterea internațională, prestigiul și notorietatea NATO pentru a obține un avantaj politic nedrept și nemeritat față de ceilalți candidați la președinție, pentru a fi mai bine poziționat în procesul electoral, pentru a influența și manipula alegătorii români.

Ca organizație militară internațională de încredere, brandul, logo-ul și identitatea vizuală a NATO nu trebuie să fie folosite de angajații NATO nici în scopuri personale, nici în scopuri politice.
Prin urmare, aș dori să știu dacă domnul GEOANĂ a obținut un astfel de consimțământ și dacă candidatura sa respectă această reglementare clar stipulată.

Având în vedere importanța acestor aspecte și precedentul riscant creat, solicit respectuos o declarație oficială care să clarifice dacă acțiunile domnului GEOANĂ se aliniază Codului de Conduită al NATO și dacă au fost luate măsuri pentru rezolvarea potențialelor conflicte de interese sau probleme de incompatibilitate”.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: