Skip to content
Politică

Ce îi REPROȘEAZĂ Ion Iliescu lui Dragnea! Reversul unui MESAJ cu adresă EXCLUSIV

PRO TV
" "

Odată cu recenta ieșirea la rampă (ce-i drept, mai mult forțată decât voluntară, pe fundalul unui fake news rostogolit în mass-media) a președintelui de onoare al PSD – l-am numit pe ex-nomenklaturistul Ion Iliescu – s-a ajuns la situația în care, fără excepție, toți foștii președinți ai FSN/PDSR/PSD se întrec, de-a lungul ultimului an și jumătate, în critici acide la adresa actualului șef, Liviu Dragnea.

Unii mai abitir ca alții – Adrian Năstase și Victor Ponta sunt exemple sugestive în acest sens, deputatul făcând chiar exces de zel, în timp ce Mircea Geoană o face mult mai rar, dar asta și pentru că este arareori chestionat de presă, nemaifiind în prim-planul vieții politice.

" "

Cum a scăpat de o poreclă marca ”Iliescu”

De notat că, spre deosebire de ghinioniștii Adrian Năstase, Victor Ponta și Mircea Geoană, pe care chiar Ion Iliescu i-a poreclit ”Arogantul”, ”Cârlanul”, respectiv ”Prostănacul”, toate aceste etichete făcând carieră, Liviu Dragnea a avut marele noroc să interacționeze foarte rar cu ”ctitorul” partidului, aceasta în condițiile în care aproape nonagenarul Iliescu evită de ani buni Kiseleff-ul și se ascunde pe cât posibil de reprezentanții presei, după punerea sa sub acuzare în Dosarul Revoluției. Totuși, de remarcat că Iliescu i-a administrat un duș rece lui Dragnea, cu prilejul celei mai recente postări de pe blog, anunțând că transmite partidului exact același mesaj pe care l-a transmis și în 2015, la Congresul PSD, când Liviu Dragnea s-a înscăunat la șefie. La momentul respectiv, cuvântarea nomenklaturistului nu a fost deloc flatantă pentru teleormănean, cu atât mai mult cu cât, în principal, Iliescu a făcut trimitere la funcția supremă în partid, funcție de care Dragnea se ține acum cu dinții, fiind convins că, odată prăbușit de la putere, nu va mai putea evita spectrele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Rafală roșie în ziua înscăunării

Pentru neofiți, amintim că la respectivul eveniment Ion Iliescu a criticat cu aciditate încăpățânarea teleormăneanului de a candida de unul singur și de a fi ales prin votul direct al tuturor celor peste 530.000 de membri înscriși în PSD, acuzând în mod explicit lipsa unei competiții reale. ”Era mai bine dacă aveam o reală competiţie, dacă se confruntau mai multe proiecte şi programe, mai multe oferte. Sper că vom învăţa din acest experiment”, a concluzionat Ion Iliescu, iar acestea nu au fost nici pe departe unicele săgeți otrăvitoare aruncate spre noul șef. Dacă toți foștii președinți ai FSN/PDSR/PSD nu sunt de acord cu maniera în care Liviu Dragnea găsește de cuviință să conducă partidul lor de suflet, excepție nu fac nici greii de altădată ai formațiunii: Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Ioan Rus, Miron Mitrea sau Octav Cozmâncă sunt exemple concludente în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *