Ce îi sfătuiește ambasadoarea SUA pe românii care au primit deja vize, ca să ajute la eliminarea lor pe viitor

Sursa foto: X

În 2025 am putea scăpa de vizele pentru Statele Unite ale Americii. Dar pentru asta e nevoie ca rata de respingere pentru acordarea lor să scadă în următorul an, spune ambasadoarea Statelor Unite la București.

Despre vize a vorbit și premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială, la Washington.Vizita a început însă cu un schimb tensionat de replici între premier și ambasadorul României la Washington.

Până în toamna anului viitor este măsurată rata de respingere pentru acordarea vizelor. Dacă va fi redusă sub 3%, accesul românilor în Statele Unite s-ar putea face fără vize, spre finalul anului 2025. Ambasadoarea Statelor Unite la București îi invită totodată pe românii care au primit deja vize să și le reînnoiască inclusiv online, pentru a ajuta la scăderea ratei de refuz.

Kathleen Kavalec, ambasadoare SUA la București: „Facem progrese și sperăm că vom semna un acord curând, iar altă parte se referă la rata de respingere, care a scăzut.”

Pe de altă parte, vizita premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite a început tensionat. Ambasadorul la Washington, Andrei Muraru, s-a arătat public nemulțumit de organizare, la întâlnirea cu reprezentați ai comunității de România în Statele Unite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: