Skip to content
Politică

Ce îi transmite șeful ANPR lui Klaus Iohannis

Preşedintele ANRP, George Băeşu, a declarat, vineri, comentând un schimb de replici între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care l-a acuzat pe premier că îi afectează reputaţia prin afirmaţiile privind retrocedări la Sibiu, că „reputaţia ar trebui să fie ultimul care să-l preocupe pe Klaus Iohannis”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a fost întrebat, la Galaţi, despre un schimb de replici între Victor Ponta şi Klaus Iohannis privind retrocedări la Sibiu, în cadrul dezbaterii de la B1TV.

„Dacă îmi amintesc domnul Iohannis s-a supărat pe domnul prim-ministru că îi afectează reputaţia. Eu nu sunt în campanie şi nu fac campanie, dar cred că în ceea ce priveşte nişte dosare de retrocedare la Sibiu, cred că reputaţia ar trebui să fie ultimul lucru care ar trebui să îl preocupe pe domnul Iohannis. Sunt alte probleme, având în vedere că este o acţiune făcută de Corpul de Control al prim-ministrului şi domnul prim-ministru nu a dorit ca în această perioadă să fie asociată campania cu acţiunile de control. Lucrurile au continuat, verficările au continuat, dar nu s-a discutat despre ele”, a afirmat Băeşu.

Băeşu a precizat că verficările Corpului de Control al premierului s-au făcut la ANRP, şi nu la Sibiu, pe aproximativ nouă dosare, constatându-se că o parte dintre documentele care au stat la baza acestora sunt greşite.

„Verficările nu au fost făcute la Sibiu, au fost făcute la ANRP, pe un cesionar care împreună cu soţia a luat 10 milioane de euro în câteva luni, pe dosare de Sibiu, de Vatra Dornei, de Constanţa, de Bucureşti. Este clar că a fost o scurgere sau o canalizare de informaţii din ANRP către această persoană, numai că s-au luat toate dosarele – nu ştiu, sunt vreo nouă dosare – şi familia asta a luat 10 milioane de euro şi s-a constatat că în câteva dintre dosare, documentele de la care s-a plecat către despăgubire sunt greşite şi am plătit bani ai statului, ai cetăţenilor, din cauza faptului că cineva a greşit”, a mai spus George Băeşu.

Şeful ANRP a menţionat că nu familia lui Klaus Iohannis a primit banii respectivi, fiind vorba despre cesionari.
George Băeşu s-a întâlnit, vineri, la Prefectura Galaţi, cu mai multe persoane din judeţ, beneficiare ale legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *