Skip to content
Politică

Ce îl FIERBE pe Dragnea: continuă presiunile pentru OUG pe amnistie și grațiere! EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea

Marea problemă a șefului PSD-ist Liviu Dragnea – problemă pe care se căznește să o rezolve, prin negocieri subterane, până la viitorul CEx (forul va fi convocat peste două-trei săptămâni) –  vine din exteriorul partidului celor trei trandafiri.

Mai exact, este vorba despre refuzul ”aliaților” Călin Popescu-Tăriceanu și Tudorel Toader de a accepta deja proverbiala OUG vizând amnistia și grațierea, singura mutare care l-ar scăpa definitiv pe Liviu Dragnea de spectrele unei condamnări la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.  

Ultimatum degeaba

Potrivit surselor PSnews.ro, deși Dragnea i-a transmis, săptămâna trecută, un ultimatum lui Tudorel Toader, condiționându-i în mod explicit rămânerea la Palatul Victoria de acceptarea, avizarea și susținerea amintitei OUG, nici ministrul Justiției și nici Tăriceanu n-au dat vreun semn că ar accepta să facă un pas înapoi. Mai mult chiar, Toader a refuzat să-și asume sesizarea CCR pe tema protocoalelor secrete încheiate de SRI cu diverse instituții, motiv pentru care la rampă a fost scos Florin ”Altă întrebare” Iordache, care se pretează la toate poruncile lui Dragnea.

O țintă deja trasată

În realitate, Dragnea este forțat de împrejurări să intensifice tratativele cu șeful ALDE, întrucât alcătuirea viitorului Cabinet Dăncilă are ca scop identificarea celei mai optime formule guvernamentale pentru adoptarea amnistiei și grațierii fără surprize și acte de disidență. Reactivarea controversatului Toni Greblă la butoanele Secretariatului General al Guvernului face parte din același ”film” cu o țintă deja trasată. Negocierile sunt îngreunate de ciocnirile pe care Dragnea și Tăriceanu le au pe marginea Legii offshore, dar și de faptul că șeful Senatului se teme de furtuna care s-ar isca după eventuala adoptare a unei OUG pe amnistie și grațiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *